• BIST 8718.11
  • Altın 2247.662
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1788
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçiliği inşaatına saldırı

Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçiliği inşaatına saldırı
Somali'de, Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçiliği inşaatına gece yarısı roketatarlarla saldırı düzenlendiği, inşaat alanında bulunan 3 işçinin yaralandığı bildirildi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, saldırı sırasında inşaat alanında bulunan 3 işçi yaralandı. Yaralıların tedavisine devam edildiği belirtildi.

Saldırının kim tarafından düzenlendiği henüz bilinmezken, Somali güvenlik makamlarının olaya ilişkin soruşturması sürüyor.

Somali’nin başkenti Mogadişu’da Türk Büyükelçiliği'nin ek binası önünde geçen temmuzda da bombalı saldırı düzenlenmişti.

Türk özel harekat polislerinin koruduğu Türk Büyükelçiliği'ne ait ek binaya düzenlenen saldırıda bir Türk polisi şehit olmuş, üç kişi yaralanmıştı.

Olay sırasında üç intihar komandosunun binadaki polisler tarafından fark edilmesi üzerine çıkan çatışmada iki saldırgan etkisiz hale getirilmiş, yaralı kurtulan üçüncü saldırgan ise bombayı patlatmıştı.

Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Torun: "Saldırının örgüt bağlantısı olduğunu düşünmüyoruz"

AA muhabirine açıklamada bulunan Büyükelçi  Kani Torun, saldırının örgüt bağlantısı olduğunu düşünmediklerini ifade ederek, "Yaralı işçilerimize ilk müdahale burada yapıldı. Ambulans uçak talep ettik. Uçak gece Mogadişu'ya inemediği için Cubuti'ye indi. Yaralı işçilerimizi buradan Cubuti'ye naklettik. Cubuti'den de Türkiye'ye doğru yola çıkıldı" dedi. 

Cubutili yetkililerden alınan bilgilere göre, Türkiye tarafından gönderilen ambulans uçak Cubuti'den havalandı.  

Yaralılar Ankara'ya getirildi

Saldırıda yaralanan Muhammed Yakup Saraç (25), Recep Keskin (51) ve Necdet Adsız (52) hava ambulansı ile saat 04.00 sularında Esenboğa Havalimanı'na getirildi. 

Buradan 112 Acil Sağlık Servisi ambulanslarına alınan yaralılar, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. 

Yaralı Saraç'ın babası, hastane önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, oğlunu görmeden önce sağlık durumundan endişe ettiğini belirterek, "Ancak şimdi burada gördükten sonra iyi olduğunu anladım. Başbakanımıza da Sağlık Bakanlığı'na da hava ambulansıyla oradan getirip, burada tedaviye aldırdıkları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim