• BIST 9558.16
  • Altın 2486.4
  • Dolar 32.5067
  • Euro 34.8056
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Türkiye’nin İlk Yerli Ve Milli İHA Tecrübesi KSO’da Anlatıldı

Türkiye’nin İlk Yerli Ve Milli İHA Tecrübesi KSO’da Anlatıldı
Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren, Türkiye'nin ilk yerli ve milli insansız hava aracını üreten Baykar Makine'nin Genel Müdürü Haluk Bayraktar,...

Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren, Türkiye'nin ilk yerli ve milli insansız hava aracını üreten Baykar Makine'nin Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Sanayi Odası'nda Konyalı sanayicilerle buluşarak tecrübelerini paylaştı.

Türkiye Havacılık Sektöründe Yerli ve Milli Üretim Serüveni ve İHA Teknolojileri" konulu programın açılışında konuşan Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, yerli ve milli savunma sanayinin önemine dikkat çekti. Son yıllarda Türkiye'de savunma sanayi konusundaki duyarlılığın arttığını ifade eden Kütükcü, "Hükümetimizin duyarlılığı ve sanayicimizin de savunma sanayiye ilgisinin artması ile ülkemiz için yeni bir çığır açıldı. Bugün gelinen noktada savunma sanayindeki yerlilik düzeyinin ciddi oranlara ulaştığını büyük bir heyecanla görüyoruz. Yerlilik oranının yüzde 93'e ulaştığı insansız hava araçları da en başarılı örneklerden bir tanesi. Sanayi Odası olarak, savunma sanayi ile ilgili başarılı örnekleri sanayicilerimizle buluşturarak, şehrimizde yeni bir ivme yakalamayı hedefliyoruz. İnşallah Konya, önümüzdeki yıllarda ülkemizin milli savunma sistemlerinde daha fazla yer alan bir şehir olacak" şeklinde konuştu.

YERLİ İHA'LAR 2015 YILININ EYLÜL'ÜNDEN BU YANA GÖKLERDE

Konyalı sanayicilerle, insansız hava araçlarının proje ve üretim sürecindeki tecrübelerini paylaşan Baykar Makine Genel Müdürü Haluk Bayraktar ise, ülkenin güvenliği için savunma sistemlerinin milli olmasının son derece önemli olduğunu ifade etti. Şirket olarak sadece İHA üretimine odaklandıklarını ve Türk Silahlı Kuvvetlerine bugüne kadar 12 adet İHA ürettiklerini aktaran Bayraktar, bu İHA'ların 2015 yılının Eylül ayından bu yana kullanıldığını söyledi.

İnsansız hava araçlarının havacılık sektöründe bir kırılma noktası olduğuna işaret eden Bayraktar, daha önce ithal sistemler tercih eden Türkiye'nin, artık milli ve yerli sistemleri tercih ettiğini ifade etti. Bayraktar, İHA geliştirme sürecinin tek başına sanayide mümkün olmadığının altını çizerek "Akademik çalışmalar ve teknoloji alt yapısı olmadan, sadece sanayinin bünyesinde bunu geliştirmek mümkün değil. Tüm bu unsurları bir araya getirerek çalışmamız şart" dedi.

Yerli İHA'ların terörle mücadelede de büyük katkısı olduğunu kaydeden Bayraktar, "Dışarıya hiçbir bağımlılığı olmayan, füzesi de Türkiye'de üretilen dünya çapında en ileri teknoloji ürünü İHA'ları ürettik ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne verdik. Teknolojik olarak bizim ürünlerimiz, emsallerinden daha üstün. Her açıdan ileri bir sistemi, milli bir sermaye ile ülkemize kazandırdık" şeklinde konuştu.

Program, Bayraktar'ın konuşmasının ardından soru cevaplarla devam etti.

Türkiye’nin İlk Yerli Ve Milli İHA Tecrübesi KSO’da Anlatıldı

Türkiye’nin İlk Yerli Ve Milli İHA Tecrübesi KSO’da Anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim