• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Türkiye'nin ilk TKP'li belediyesine ziyaretçi akını

Türkiye'nin ilk TKP'li belediyesine ziyaretçi akını
Türkiye siyasi tarihinde TKP'den seçilen ilk belediye başkanı olan Tunceli Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, seçim sonrası gruplar halinde Türkiye'nin her yerinden insanları ağırladıklarını belirtti.

YOĞUN DAVET ALIYOR
Seçim sonrasında Türkiye'nin birçok noktasından davet aldığını ve yoğun ziyaret oluştuğunu ve belirten Maçoğlu, “Aslında oradan ayrılmak zor. Ancak ilk gezimiz Eskişehir'e odu. Antalya ikinci yer ve önümüzdeki dönem TKP İstanbul yönetiminin oradaki belediyelerle yaptığı program kapsamında 6 gün boyunca İstanbul'da olacağız. Temmuz ayında Dersim'de bir festivalimiz var ve o festivalden sonra da Avrupa'ya gideceğiz" dedi.

ÜCRETSİZ ULAŞIM, SU 50 KURUŞA DÜŞTÜ
Başkan Maçoğlu, ilk icraatlar olarak ise ilçenin en uzak iki mahallesine ulaşımı ücretsiz hale getirdiklerini söyledi. Daha önce İzmir'de bir belediye başkanının ücretsiz su nedeniyle yaşadığı olayı hatırlatan Maçoğlu, “İlçemizde iki uzak mahalleye ulaşım tamamen ücretsiz. Eğer ulaşım açısından mevzuat uygunsa tüm ilçede ulaşımı ücretsiz yapacağız, yoksa yasal prosedüre uygun olması adına küçük bir rakam olacak, 25 kuruş gibi" dedi. Türkiye'nin birçok yerinde su fiyatının 1.5- 2 lira olduğunu belirten Maçoğlu, tonu 75 kuruş olan su ücretlerinin de 50 kuruşa indirildiğini, vatandaşın 3 ayda 10-15 lira gibi su parası ödeyeceğini dile getirdi.

MHP'Lİ BAŞKAN TEBRİK ETTİ
Seçim sonrasında basının yoğun ilgisi olduğunu, hatta Avustralya'dan bir televizyon programından arandığını açıklayan Fatih Mehmet Maçoğlu, Hükümetten ve TBMM'deki siyasi parti liderlerinden arayan olmadığını dile getirdi. Türkiye'nin birçok yerinden özellikle sol-sosyalist belediye başkanı ya da siyasilerin aradığını ve tebrik ettiğini belirten Maçoğlu, daha önce Konya'da görev yaptığı dönemde üç dönem MHP'den belediye başkanlığı yapan bir arkadaşının da kendisini arayıp tebrik ettiğini dile getirdi. Maçoğlu, "Bazen yüzleşmek, konuşmak lazımmış. İyi de geçti" dedi.

OVACIK'TA YENİ AKIM SİYASİ TURİZM
Seçim sonrası Ovacık için 'Siyasi turizm başladı' denilebileceğini de belirten TKP'li Başkan, Türkiye'nin birçok ilinden 3, 5, 10 kişilik grupların gelmeye başladığını kaydetti. Bu konuda asıl patlamayı temmuz- ağustos aylarında beklediklerini anlatan Maçoğlu, “Çünkü o dönemler insanların en çok izin kullandığı aylar ve Dersim'in coğrafyası da çok güzel. Bir de o dönemde bize ait olan bir festival yapacağız" diye konuştu.

Etiketler: ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim