• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Türkiye'nin ilk matbaa mürekkebi fabrikası artık Japonların

Türkiye'nin ilk matbaa mürekkebi fabrikası artık Japonların
Yaşar Holding bünyesinde faaliyet gösteren DYO Matbaa Mürekkepleri ile dünya matbaa mürekkepleri sektöründe ilk üçte yer alan Japon Toyo Ink Group güçlerini...

Yaşar Holding bünyesinde faaliyet gösteren DYO Matbaa Mürekkepleri ile dünya matbaa mürekkepleri sektöründe ilk üçte yer alan Japon Toyo Ink Group güçlerini birleştirdi. Hisse devir sözleşmesini 16 Ocak 2016'da imzalayan Yaşar Holding ve Toyo Ink Group, sözleşme sürecini imza töreniyle tamamladı.

1968 yılında Türkiye'nin ilk matbaa mürekkepleri fabrikası olarak kurulan, gazete, dergi, ofset, metal ambalaj sistemleri, flekso rotogravür mürekkepleri alanlarının hepsinde faaliyet gösteren tek şirket olan DYO'nun yüzde 75 hissesi, Toyo Ink Group'un oldu. Şirket bundan sonra yoluna, "Toyo Matbaa Mürekkepleri A.Ş." ismiyle devam edecek. Yaşar Holding, yüzde 25 hisseyle ortak olmayı sürdürecek. Türkiye'de üretim yapan ve yakın coğrafyada geniş bir satış, dağıtım ve servis ağına sahip DYO Matbaa Mürekkepleri İl Toyo Ink'in ürün ve bilgi birikiminin biraraya gelmesiyle bölgedeki varlığının güçlenmesi, yeni ürün ve hizmetlerle hem ülke içi hem de komşu bölgelerdeki pazarda iş hacminin artması hedefleniyor.

Toyo Matbaa Mürekkepleri Sanayi Ticaret A.Ş. CEO'su Yakup Benli, törende yaptığı konuşmada bu ortaklığın, şirketin daha da ileriye taşınması için son derece önemli ve anlamlı olduğunu söyledi. Yönetim Kurulu Başkanı Koji Wada ise markayı ve satışlarını sadece Türkiye pazarında değil, çevre ülkelerde de genişleteceklerini belirterek, "Diğer bütün grup üyelerinin de inandığı gibi ben de bu bölgedeki bir numaralı kimyevi madde tedarikçisi olacağımız görüşüne yürekten katılıyorum." dedi. Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar da Japonya'nın lider şirketlerinden Toyo Ink Group ile kurulan ortaklığın, hem şirketlerine hem de sektöre büyük katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi. Yaşar, "Bu yatırımla çok uluslu bir gücü ülkemize getirerek, ekonomiye de katkı sağlıyoruz. Günümüzde alanında ve bölgesinde güçlü olan firmaların evliliği, hem sektörlerin hem de ekonomilerin gelişimi için önem kazanıyor. Matbaa mürekkepleri sektöründe, Toyo Matbaa Mürekkepleri ismiyle daha güçlü olarak devam ediyoruz." diye konuştu.

'GLOBAL AÇILIM İÇİN ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK'

Ortaklığın Türkiye ve Japonya'nın 125. dostluk yılına denk geldiğine dikkat çeken Toyo Ink Group Başkanı Katsumi Kitagawa ise Yaşar Holding ile yaklaşık bir yıldır yapılan görüşmelerin sonucunda, 16 Ocak'taki hisse devriyle satın almayı tamamladıklarını kaydetti. Kitagawa, "Grubumuzun global açılımı için Toyo Matbaa Mürekkepleri, bu bölgede çok önemli bir rol oynayacaktır. Toyo Ink markasını sadece Türkiye'de değil, aynı zamanda Ortadoğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Avrupa dahil olmak üzere bütün çevre ülkelerde yaygınlaştıracağız. İş hacmini, Yaşar Holding'in de desteğiyle büyüteceğimize inanıyoruz." dedi.Cihan

Türkiye'nin ilk matbaa mürekkebi fabrikası artık Japonların

Türkiye'nin ilk matbaa mürekkebi fabrikası artık Japonların

Türkiye'nin ilk matbaa mürekkebi fabrikası artık Japonların

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim