• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Türkiye’nin ikinci beşizleri Bursa’da doğdu

Türkiye’nin ikinci beşizleri Bursa’da doğdu
Ağrı'da hastanelerin yetersizliği nedeniyle Bursa'ya gelen Hatice-Fatih Yılmaz çiftinin beşiz bebekleri dünyaya geldi.

Ağrı'da hastanelerin yetersizliği nedeniyle Bursa'ya gelen Hatice-Fatih Yılmaz çiftinin beşiz bebekleri dünyaya geldi. Türkiye'nin ikinci beşiz bebekleri olan 5 kız, aileye büyük sevinç yaşattı.

Özel bir hastanede yaklaşık bir saat süre içinde dünyaya gelen bebeklerin 800 gram ile 1 kilo 909 gram arasında olduğu ve hepsinin kız olduğu belirtildi. Doğum sonrası sevincini paylaşan 31 yaşındaki baba Fatih Yılmaz, Ağrı'da oto tamirciliği yaptığını belirterek, ilk kızı Ecrin'den sonra beşiz bebeklere sahip olmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti. Erkek çocukları olmadığını ancak başka çocuk yapmayı düşünmediğini belirten Yılmaz, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan "3 çocuk yapın" diyordu. Allah bize beşiz verdi. Çocuklarımızı Bursa'da büyütmek istiyoruz. Kızlarımdan birine cumhurbaşkanımızın rahmetli annesinin ismi olan "Tenzile" adını vereceğiz. Kızlarımı Bursa'da büyütmek burada yetiştirmek istiyorum. Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyorum. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun da bizleri ziyaret etmesini bekliyoruz." dedi.

Doğumu gerçekleştiren Dr. Nuray Boyar beşiz bebeklerin dünyaya gelmesinin literatürde oldukça nadir olduğunu belirterek, "Bu çocukların 28'nci haftaya kadar gelmeleri çok umut vaat etti. Yeni doğan bu bebekler için riskler tabii ki var. Ama ekip olarak oldukça donanımlıyız. Gelişecek risklerle ilgili mücadele etmeye hazırız." diye konuştu.

Doruk Sağlık Grubu Yeni Doğan Bakım Uzmanı Dr. Birgül Mutlu, bebeklerin sağlığı konusunda şunları söyledi: "Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden takipli bir gebelikti. Bir hafta önce baba bize gelerek erken doğum olacağını ve doğumlarını burada yapmak istediklerini söyledi. 5 çocuğa aynı anda kuvöz açmak gerçekten kolay değil. Bursa'daki en fazla yeni doğan yoğun bakım yatağına sahibiz. O yüzden aileye yardımcı olmak istedik. Çocuklarımız gayet sağlıklı. Her erken doğum gibi çocuklarımızın yakın takibi gerekiyor. En az 3 ay kuvözde kalmaları lazım. İnşallah hepsini buradan taburcu edeceğiz."

SIRA DIŞI ANNELİK DERNEĞİ'NDEN AİLEYE DESTEK

Sıra Dışı Annelik Derneği Kurucu Başkanı, İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim görevlisi Özlem Pakize Şinik de dernek olarak beşizlerin ailesine destek olacaklarını söyledi. Şinik, aileye verecekleri destek konusunda şunları kaydetti: "Türkiye'nin ikinci beşizlerine 2 adet ikiz puseti, bebekler için yoğurt makinesi, biberon stelizatörü hediye ettik. Anne için süt sağma makinesi hediye edeceğiz. Sevgi battaniyesi bebeklerin hastane çıkışlarını ve battaniyelerini gönderdi. Bundan sonra da bizlere bağış geldikçe aileye bez ve mama yardımında bulunacağız."

"AİLELERE DESTEK ŞART"

Sıra dışı anneliğin zorluklarına dikkat çeken Şinik, "Sıra dışı annelik, hayatı aynı anda çarpı iki, çarpı üç, çarpı dört, çarpı beş yaşamak demek. Sizden bir tane, iki tane daha olmak demek. Anne ve babanın maddi ve manevi bu çocuklara yetememesi demek. Çoğul çocuk olmak ve onların ailesi olmak, toplumda dezavantajlı birey olmak gibidir. Çünkü bu alanda yapılan çalışmalar az. Ailelere profesyonel destek şart. Örneğin bu beşizler teknik imkan yetersizliği nedeniyle doğum için Bursa'ya geldi. Bu da ailenin ve doktorların çoğul çocuk konusunda bilinçli olduğunun göstergesi. Böylece çocukların yaşama oranları artmış oluyor. Bu da aile için pozitif bir başlangıç." dedi.

TÜRKİYE'NİN İLK BEŞİZLERİ YOZGATLI

Türkiye'nin ilk beşiz bebekleri, Yozgatlı Özlem ve İbrahim Bulut çiftinin 7 Temmuz 2012 yılında dünyaya gelen bebekleri olmuştu. Bursa'da dünyaya gelen Ağrılı Hatice-Fatih Yılmaz çiftinin bebeklerinin, Türkiye'nin ikinci beşiz bebekleri olduğu belirtildi.

Türkiye’nin ikinci beşizleri Bursa’da doğdu

Türkiye’nin ikinci beşizleri Bursa’da doğdu

Türkiye’nin ikinci beşizleri Bursa’da doğdu

Türkiye’nin ikinci beşizleri Bursa’da doğdu

Türkiye’nin ikinci beşizleri Bursa’da doğdu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim