• BIST 9634.57
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Türkiye’nin Genç Yazarları Ödüllendirildi

Türkiye’nin Genç Yazarları Ödüllendirildi
'Türkiye Geneli Genç Yazarlar Öykü Yarışması" ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu

'Türkiye Geneli Genç Yazarlar Öykü Yarışması" ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu

Küçükçekmece'de eğitim veren Gülten Özaydın Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin düzenlediği "Türkiye Geneli Genç Yazarlar Öykü Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu.Gülten Özaydın Çok Programlı Lisesi'nde düzenlenen ödül törenine, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkan Vekili Besim Müftüoğlu, hayırseverler İbrahim- Gülten Özaydın, öğretmenler ve Türkiye genelinde dereceye giren öğrencilerle ebeveynleri katıldı.

"ÇOK OKUMAK, ÇOK YAZMAK GEREKİYOR"

Törende konuşan Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, "Eğitim sisteminin ana unsuru olan gençlerin donanımlarının en yüksek düzeyde olması, M. Kemal Atatürk'ün çağdaş medeniyet dediği seviyenin yakalanması konusunda, ayakları üzerinde duran, demokrat, milli manevi değerlerinden vazgeçmeyen bir gençlik yetiştirmek mücadelesi, hepimizin arzusudur. Okumaya ve yazmaya yönelik her türlü faaliyetleri görünce büyük mutluluk duyuyorum. Çok okumak, çok yazmak gerektiğine dikkat çeken gençlerimizi ve emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi.

"TÜRKİYE'NİN İÇİNDEKİ IŞIĞI ARIYORLAR"

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu ise "Türkiye'nin içindeki ışığı arayan ve yarışmada emeği geçen herkesi tebrik ederim. Edebiyat ve sanat dünyasına katkı sağlayan yöneticilerimize de teşekkür ederim" diyerek, dereceye girenlere başarılar diledi.

BİN 876 ESER ARASINDA 16 ÖYKÜ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

"Genç Arkadaş Öykünü Yaz" sloganıyla ikincisini düzenledikleri öykü yarışmasının kendilerini gururlandığını ifade eden Okul Müdürü Ertuğrul Özkaya, "Başkasının çığlığına ses olabilmek, bugünü ve geleceği değiştirmek, yeni bir şeyler söylemek için yazmak gerekiyor. 81 il ve 975 ilçedeki 27 bin 500 lise ve ortaokula afişlerimizi gönderdik. 1876 eser arasından 16 öykümüzü ödüle layık gördük" diye konuştu.

DERECEYE GİRENLERE PARA ÖDÜLÜ

Konuşmaların ardından lise ve ortaokul kategorisinde dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Yarışma kapsamında birinciler iki bin TL, ikinciler bin TL, üçüncü olanlar ise 750 TL ile ödüllendirildi.

EN GENÇ YAZARA ANNELER GÜNÜ SÜRPRİZİ

Programda, okulun Müdür Yardımcısı Alptekin Seğmen'in 62 yaşındaki annesi Fazilet Seğmen'in şiirlerini kitap haline getirerek, annesine yaptığı sürpriz de büyük alkış aldı. 6 çocuğu olan ve küçük yaşlardan beri şiir yazdığını ifade eden Fazilet Seğmen, oğlunun yaptığı sürpriz karşısında duygusal anlar yaşadı. Alptekin Seğmen ise duygularını "Bu yarışma genç yazarlar için düzenlendi. Annem de en genç yazar. Annem bizi büyütürken, şiir yazardı. Onun şiirlerini kitap haline getirerek, erken bir anneler günü sürprizi yapmak istedim" sözleriyle dile getirdi. Okulun müzik öğretmeni Oya Kaptan'ın hazırladığı mini konser de ödül töreninde ilgiyle dinlendi.

Türkiye’nin Genç Yazarları Ödüllendirildi

Türkiye’nin Genç Yazarları Ödüllendirildi

Türkiye’nin Genç Yazarları Ödüllendirildi

Türkiye’nin Genç Yazarları Ödüllendirildi

Türkiye’nin Genç Yazarları Ödüllendirildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim