• BIST 9101.45
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Türkiye’nin En Büyük Feribotları Sefere Çıkmak İçin Gün Sayıyor

Türkiye’nin En Büyük Feribotları Sefere Çıkmak İçin Gün Sayıyor
Bitlis'in Tatvan ilçesinde kurulan tersanede yapımına 2011 yılında başlanan 4 bin ton yük taşıma kapasitesine sahip Türkiye'nin en büyük iki feribotundan...

Bitlis'in Tatvan ilçesinde kurulan tersanede yapımına 2011 yılında başlanan 4 bin ton yük taşıma kapasitesine sahip Türkiye'nin en büyük iki feribotundan ilki 20 Mart'ta sefere hazır hale gelecek. Yapımı devam eden ikinci feribotun ise kaba işlerinin kısa sürede tamamlanarak göle indirilmesi ve bu yılın sonuna kadar ise teslim edilmesi hedefleniyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız, TCDD Genel Müdür Yardımcısı M. Emin Tekbaş, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ve Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ile birlikte Vangölü Feribot İşletme Müdürlüğündeki tersanede yapımı devam eden Türkiye'nin en büyük iki feribotunu gezerek incelemede bulundular.

İncelemeye ilk olarak yapımına 2011 yılında başlanan ve 20 Mart'ta sefere hazır hale gelecek olan feribottan başlayan heyet, feribotun makine dairesini ve içini gezerek, şirket yetkililerinden feribotun son durumu ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Buradaki incelemelerini tamamlayan ekip daha sonra ise, tersanede bulunan havuzda yapımı devam eden ikinci feribottaki çalışmaları yerinde inceledi.

Yapılan incelemelerin ardından feribotların son durumuyla ilgili açıklamada bulunan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, feribotlardan ilkinin 20 Mart'ta, ikincisinin ise Temmuz 2016'da sefere hazır hale geleceğini söyledi.

Kapasite anlamında her iki feribotun Türkiye'nin en büyük feribotu olduğunu ifade eden Vali Çınar, "Şuan içinde bulunduğumuz feribot Türkiye'nin en büyük feribotu. Feribotlardan ilki olan bu feribotun yüzde yüze yakını tamamlanmış durumda. Yaklaşık 15 gün içerisinde bütün nakışları ve detayları tamamlanarak 18 - 20 Mart tarihleri arasında feribotların ilki tamamlanmış olacaktır. Bu feribotun ikizi de şuan inşa halinde. Temmuz ayında inşallah oda sularda yüzmeye başlayacak" dedi.

Türkiye'nin en büyük gölüne Türkiye'nin en büyük feribotlarının yakıştığını kaydeden Vali Çınar, "Van denizi diyoruz, bu kadar büyük bir göle, böyle büyük göle, denize de böyle büyük feribotlar ihtiyaçtı ve yakışır. Üretimi de aynı zamanda burada yapılıyor. Aynı zamanda tersanesi de burada bulunuyor. Yarattığı istihdam ve yüzmeye başladıktan sonrada yapacağı işler, taşıyacağı yükler, çalışacağı personeller ve her yönüyle bölgemize, şehrimize ve Tatvan ilçemize büyük ekonomik katkıları olacak. Tanınırlığımızı da arttıran güzel bir faaliyet oldu. İnşallah buraya sayın bakanımızın teşrifleriyle bir açılış yapmayı da planlıyoruz. Daha doğrusu sayın bankımız böyle planlıyor" diye konuştu.

Yapılan incelenmelerin ardından, Vangölü Feribot İşletme Müdürlüğü ve Tatvan Liman Başkanlığını ziyaret edildi.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK FERİBOTLARI

Türkiye'nin en büyük iki feribotu olan feribotlar 136,5 metre uzunluğa, 24 metre genişliğe ve 50 vagon taşıma kapasitesinin yanı sıra 4 bin ton yük taşıma ve 350 yolcu kapasitesine sahip.

Şu anda Van Gölü üzerinde Tatvan-Van arasında yolcu ve yük taşımacılığı yapan bin ton kapasiteli 4 adet feribot bu mesafeyi 4,5 saatte kat ederken, 7 katlı olarak yapılan 2 yeni feribot ise, 4 bin ton yükle bu mesafeyi 3 saat 15 dakikada kat edecek.

Türkiye’nin En Büyük Feribotları Sefere Çıkmak İçin Gün Sayıyor

Türkiye’nin En Büyük Feribotları Sefere Çıkmak İçin Gün Sayıyor

Türkiye’nin En Büyük Feribotları Sefere Çıkmak İçin Gün Sayıyor

Türkiye’nin En Büyük Feribotları Sefere Çıkmak İçin Gün Sayıyor

Türkiye’nin En Büyük Feribotları Sefere Çıkmak İçin Gün Sayıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim