• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Türkiye'nin çılgın projesi: Çözüm süreci

Türkiye'nin çılgın projesi: Çözüm süreci
"Çözüm Süreci Çanakkale ruhunun yeniden tesis edilmesidir" diyen Memur Sen Başkanı Gündoğdu, çözüm sürecine çılgın proje yakıştırması yaptı.

Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği(GÜBDER) tarafından organize edilen “Gümüşhaneli Öğretmenler ve Öğrenciler Buluşması” Başkent Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.
Programda eğitimciler ve öğrencilerle bir araya gelen Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, burada bir konuşma yaptı.

“EN ÇILGIN PROJE ÇÖZÜM SÜRECİDİR”

“Çözüm Süreci, Çanakkale ruhunun yeniden tesis edilmesidir” diye konuşan Gündoğdu, “Çanakkale’ye gittiğinizde Gazzeli kardeşimizin de orada bizim kurtuluş mücadelemize destek olduğunu göreceksiniz. Orada, Kürt’ün, Türk’ün,  Çerkes’in, Laz’nn emperyalizmin topuna tüfeğine karşı, kazma küreklerle kurtuluş mücadelesi verdiğini görürsünüz. Bizim bu ruhu yeniden tesis etmemiz gerekiyor. Çözün süreci bunun tekrardan hayata geçiş evresidir. Kürt sorununda en önemli madde Kamu Güvenliğidir. Kamu Güvenliği kesinlikle sağlanmalıdır, aksi halde birlik ve düzenden söz edilemez. Kamu güvenliği ve çözüm süreci birlikte devam etmelidir. Çözüm süreci Türkiye’nin en önemli çılgın projesidir” ifadelerini kullandı.

“12 EYLÜL’ÜN MAĞDURLARI GENÇLERDİR”

Eski Türkiye’de rüyaları bile darbeyle engellenen bir gençliğin olduğunu vurgulayan Gündoğdu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “12 Eylül döneminde darbeci paşanın ‘Bir sağdan, bir soldan astık’ dediği gençler, lise ve üniversite gençliğidir. Toplum mühendisliği ile milletimiz kamplara ayrıştırıldı, bölündü, parçalandı. Bu alışkanlıkların tamamı eski Türkiye’de kaldı. Eski Türkiye’de 1961 anayasasıyla darbelerin kurumsallaştığı bir yapı mevcuttu. 1961 anayasası ile hakimiyet belirli kurumların eline verilmiştir. Bu sitemde meclis devre dışı kalmış, bütün yetkiler kurumların hükmüne girmiştir. Bu sistem Yeniden Büyük Türkiye ile son bulacaktır” dedi.

“ÇAĞIN İNSANINI YETİŞTİRECEĞİZ”

Genç Memur-Sen ile çağın insanı, onurlu gençler yetiştirileceğini belirten Gündoğdu, şu şekilde konuştu: “Bütün Türkiye’de örgütlenen Genç Memur-Sen’le, çağın insanı, Kur’an’ın Müslüman’ı gençler yetiştireceğiz. Yeni Cemil Meriç’ler, Sezai Karakoç’lar Mehmet Akif İnan’lar, Seyyid Kutuplar, çağın İbn-i Sinaları, Gazali’lerini ortaya çıkaracağız. Amacımız Anadolu’yu Hikmet eğitiminin merkezi yapmaktır. Bunu gençlerle başaracağız. Medeniyet fikrimizi, ilim, irfan ve kültür sütunları üzerine temellendireceğiz. Hem büyük Türkiye’yi hem de kadim medeniyeti birlikte inşa edeceğiz. Medeniyetimizin ihyası için ülkemizi büyük davanın mekanı yapmalıyız. Amacımız büyük Türkiye, Anadolu’yu Hikmet eğitiminin merkezi yapmaktır. Medeniyet fikrimizi, ilim, irfan ve kültür sütunları üzerine temellendireceğiz. Hem büyük Türkiye’yi hem de kadim medeniyeti birlikte inşa edeceğiz.”

YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE YOLCULUĞU

“Yeniden büyük Türkiye yolculuğunda birçok zorlukla karşılaşıyoruz, ama bu zorlukları sabırla, metanetle ve çalışarak aşacağız” diyen Gündoğdu, “Bu yolculuk millet iradesinin hakim olduğu kutlu bir yolculuktur. Millete dayanmayan, millet iradesine güvenmeyen, rakibini egale etmek için darbeciden medet uman anlayışlar, 2010 Referandumu ile tarihin çöp sepetine atılmıştır. Bir daha dirilme şansı yoktur, ölmüştür, millet tarafından öldürülmüştür. Terörün karşısında, kardeşliğin yanındayız, mazlumun tarafındayız. Çözüm sürecini eşit yurttaşlık ve ebedi kardeşlik için destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim