• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Türkiye’nin Büyüme Hızı

Türkiye’nin Büyüme Hızı
Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Türkiye'nin TUİK verilerine göre 2015 yılında yüzde 3, yılın son çeyreğinde ise yüz 5.7 büyüdüğünü...

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Türkiye'nin TUİK verilerine göre 2015 yılında yüzde 3, yılın son çeyreğinde ise yüz 5.7 büyüdüğünü belirterek, "Türkiye'nin büyüme başarısı alkışlanmalıdır" dedi.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Nejat Koçer, TÜİK verilerine göre Türkiye'nin 2015 yılında yüzde 4 ve yılın son çeyreğinde yüzde 5,7 oranında büyüme kaydettiğini ifade etti.

Türkiye'nin her türlü olumsuz ortama rağmen başarılı bir şekilde büyümeyi sürdürdüğünü vurgulayan Koçer, "IMF'nin Türkiye için büyüme tahminini 3.1'e ve kimi kredi ve finans kuruluşlarının yüzde 3'ün de altına indirdiği bir ortamda, OVP'de yer alan büyüme hedefinin tutturulmuş olması gerçek ve inkar edilemez büyük bir başarıdır. Dünya ticaretinde ve ekonomisinde büyüme ile ilgili çok ciddi sıkıntılar var. Daha dün Standard & Poor's Avro Bölgesinin bu yıl için büyüme tahminini yüzde 1,5'e çektiğini açıkladı. Gelişmiş ülkelerin ekonomilerinde daralmalar yaşanırken Türkiye'nin ortaya koymuş olduğu bu performans çok önemli bir başarıdır. Türkiye'nin bu başarısı alkışlanmalıdır. Çünkü bir tarafta dünyada terör faaliyetleri tırmanıyor, diğer tarafta Türkiye'nin komşu olduğu, yakınındaki coğrafyaya ciddi müdahalelerde bulunuluyor. Tüm bunlar yatırımcının, üreticinin morallerini doğal olarak etkilerken, dünya ticaretinin ise dengesini de değiştiriyor. Son yıllarda hızla gelişen, büyüyen Türkiye'nin etrafındaki ülkelerde oluşan kaosa rağmen Türkiye yılmadan, yorulmadan mücadele etmektedir" dedi.

"İKİNCİ ÇEYREKTE YENİ SIÇRAMA BEKLİYORUZ"

Koçer, olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin daha da güçleneceğini savundu. Kimse Türkiye'nin kabuğuna çekilmesini beklememesi gerektiğini ifade eden Koçer, Nisan ayından itibaren yeni bir sıçrama beklediklerini kaydetti. Türkiye'nin her türlü olumsuz koşula rağmen istikrarlı büyümesine devam edeceğini vurgulayan Koçer, " Tüm olumsuzluklara rağmen çaba ve gayretimiz artacak, daha da güçleneceğiz. Türkiye'de bu kabiliyet var. Önümüzde yapacağımız daha çok işimiz var. Dünya sanayi 4.0'ı konuşuyor, üretim ve çalışma modellerini değiştiriyorken hiç kimse Türkiye'nin kabuğuna çekilmesini, yerinde saymasını beklemesin. Nisan ayından itibaren 2. çeyrekte yeni bir sıçrama bekliyoruz. 2016 yılı büyümemiz istikrarlı bir şekilde sürecektir. Türkiye yeni başarı hikayeleri yazmaya devam edecektir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim