• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Türkiye'nin boykot günlüğü

Türkiye'nin boykot günlüğü
Laik ve Bilimsel Eğitim' talebiyle yapılan 13 Şubat boykotu özellikle Ankara'daki bazı okullarda etkili oldu.

Eğitim Sen, Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Alevi Dernekleri Federasyonu (ADF), Alevi Vakıflar Federasyonu (AVF), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Birleşik Haziran Hareketi'nin çağrısıyla yapılan 13 Şubat okul boykotu sabah okul önlerinde yapılan eylemlerle başladı. İzmir, İstanbul , Antalya, Artvin ve Edirne’de gözaltılar var.

İZMİR

13 Şubat boykotu için İzmir'de Basmane Meydanı'ndan Konak'a yürümek isteyen göstericileri polis su ve gaz sıkarak dağıttı. Bu sırada çıkan arbededen etkilenenler oldu. Kalabalığın bir bölümü Mürselpaşa Bulvarı'na, bir bölümü de Kültürpark içine doğru koşarak, su ve gazdan kaçmaya çalıştı.


Ankara'da Necla Kızılbağ Lisesi, Tuzluçayır İlkokulu ve Lisesi ile Süleyman Nazif İlkokulu'nda boykotun ilgi gördüğü belirtiliyor. Öğretmenlerin çoğunluğu Eğitim Sen'in grev çağrısına uyarken okul yönetimi öğrencilerin çıkmasına engel olmak için kapıya zincir taktı. Yine Ankara'da Çankaya Turan Fevzioğlu İlköğretim Okulu önünde boykot için toplananlara ise polis müdahale ederek bazı kişileri gözaltına aldı.

Ankara


İstanbul Gülsuyu'nda bulunan Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu'nda da polisin veli ve öğrencilere müdahale ederek 10 kişiyi gözaltına aldığı belirtiliyor. (Birgün/Evrensel)

Kadıköy

Kadıköy'de yaklaşık 400 kişinin katılımıyla yürüyüş gerçekleşti. Eğitim-Sen tarafından düzenlenen yürüyüşe Alevi dernek ve federasyonları da katıldı. Grup saat 11.00'da Kadıköy Boğa Meydanı'nda toplandı. Buradan yürüyüşe geçerek Bahariye Caddesi boyunca ilerleyen grup Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası önüne geldi. Grup basın açıklamasını Kadıköy İlçe Eğitim Müdürlüğü bahçesinde yapmak istedi. Ancak, kapılar kapalı olduğu için grup sloganlar atarak bir süre bekledi. Bu arada grup içerisinden seçilen sözcüler, içeriye girerek yetkililerle basın açıklamasını burada yapmak için görüşme yaptı. Görüşmeden olumlu sonuç alan grup, açılan kapılardan Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesine girdi. Burada sloganlar eşliğinde basın duyurusu okundu.

BEŞİKTAŞ

Beşiktaş Meydanı'nda toplanan yaklaşık 50 kişi boykot çadırı kurdu. Toplanan kalabalık hazırlanan afişler önünde fotoğraf çektirdi. Kurulan çadırda katılımcılara ve çevredeki vatandaşlara çay, kahve ve kahvaltı dağıtıldı. Burada yapılan konuşmalarda laik ve bilimsel eğitim için mücadelenin süreceği söylendi.

ANTALYA

Antalya'da okullarda bugün yapılan boykotla ilgili bildiri dağıtan 9 genç, polis tarafından gözaltına alındı. Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde ifadesi alınan gençler, daha sonra serbest bırakıldı. Muratpaşa İlçesi Meltem Halk Pazarı'nda dün öğleden sonra bildiri dağıtan 9 genç, vatandaşların ihbarı üzerine polis tarafından gözaltına alındı. İfadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürülen 9 genç, ifadesi alındıktan sonra, savcılık tarafından serbest bırakıldı. Öte yandan Akdeniz Üniversitesi'nde adı açıklanmayan bir öğrencinin de sabah saatlerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından boykotla ilgili olarak gözaltına alındığı bildirildi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim