• BIST 9079.97
  • Altın 2321.89
  • Dolar 32.3537
  • Euro 34.8639
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Türkiye’nin balık yetiştiriciliği tecrübesi kardeş ülke Pakistan’a aktarılıyor

Türkiye’nin balık yetiştiriciliği tecrübesi kardeş ülke Pakistan’a aktarılıyor
Pakistan'ın Khayber Pakhtunkhwa Eyaleti Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) desteği ile Türkiye'ye...

Pakistan'ın Khayber Pakhtunkhwa Eyaleti Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) desteği ile Türkiye'ye çalışma ziyareti gerçekleştirerek, balıkçılık konusunda Türkiye'nin tecrübeleri hakkında bilgi aldı.

Resmi temaslarına TİKA'yı ziyaret ederek başlayan Pakistan heyetini, TİKA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birol Çetin ve Doğu ve Güney Asya, Pasifik ve Latin Amerika Daire Başkanı Dr. Rahman Nurdun kabul etti. Heyet üyelerinden Khayber Pakhtunkhwa Eyaleti Başbakanı Özel Asistanı ve Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mohibullah Khan, "Türkiye'de olmaktan büyük onur duyuyoruz. Kendi bölgemizde Türklerden "kuzenlerimiz" şeklinde bahsederiz. Khayber Pakhtunkhwa Eyaleti, Pakistan'da balıkçılık konusunda elverişli iklim şartlarına sahip nadir bölgelerden. Bazı üretim tesisleri olmakla birlikte bu alanda yeni olduğumuzu belirtmek isterim. Saklama koşulları ve işleme tesislerinin bulunmaması gibi nedenlerden üretimin büyük bir oranı zayi oldu" diye konuştu.

Türkiye'de kullanılan ve balık üretiminde belirgin artış sağlayan kafes sisteminin ülkelerinde bulunmadığını vurgulayan Bakan Khan, "Ülkenizin balıkçılık konusundaki tecrübelerinden yararlanarak kendi ülkemizde de benzer bir model uygulamak istiyoruz" dedi.

"Pakistan, Türkiye ve Türkler için çok özel bir yere sahip"

Pakistan'ın Türkiye ve Türkler için çok özel bir yeri olduğunu belirten TİKA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birol Çetin ise, gerek ülkemizin balıkçılık konusundaki tecrübelerinin paylaşımı, gerekse teknik altyapı desteği konusunda işbirliğine açık olduklarını belirtti.

Doğu ve Güney Asya, Pasifik ve Latin Amerika Daire Başkanı Dr. Rahman Nurdun ise ülkemizdeki ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliğinde gerekli desteğin verilebileceğini ifade etti.

TİKA'daki temaslarının ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığını ziyaret eden Pakistan heyeti, Pakistan ve özelde Khayber Pakhtunkhwa Eyaleti'nin balıkçılık konusunda mevcut durumunu anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünde balıkçılık sektörünün son yıllarda göstermiş olduğu gelişmeler ve ulaşmış olduğu seviye hakkında bilgilendirilen heyet, sonrasında Fethiye ve Bodrum'u ziyaret ederek tatlı ve tuzlu su balık yetiştiriciliği tesislerini yerinde görme imkanı buldu. Heyet, İstanbul'daki kültürel programın ardından geri döndü.

Heyette Pakistan'ın Khayber Pakhtunkhwa Eyaleti Başbakanı Özel Asistanı ve Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mohibullah Khan, Müsteşar Yardımcısı Shaukat Ali, Hayvancılık ve Mandıracılık Gelişimi Genel Müdürü Mohammad Sher, Balıkçılık İşleri Genel Müdürü Mohammad Diyar, Balıkçılık İşleri Genel Müdür Müşaviri Syed Hidayat Shah, Balıkçılık İşleri Genel Müdür Yardımcısı Mohammad Arshad Aziz ve Balıkçılık ve Peşaver Kooperatifler Bölümü Birim Sorumlusu Ahmad Mir yer aldı.

Türkiye’nin balık yetiştiriciliği tecrübesi kardeş ülke Pakistan’a aktarılıyor

Türkiye’nin balık yetiştiriciliği tecrübesi kardeş ülke Pakistan’a aktarılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim