• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Türkiye’nin Akıl Sağlığı Manisa’dan Sorulacak

Türkiye’nin Akıl Sağlığı Manisa’dan Sorulacak
AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan Türkiye'nin en büyük Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin Manisa'da yapılacağını müjdeledi.

AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan Türkiye'nin en büyük Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin Manisa'da yapılacağını müjdeledi. Gürcan, 360 dönüm arazi üzerine 2019 yılına kadar 700 yatak kapasitesine ulaşacak Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde ilk etapta 100 yataklı Amatem ve 100 yataklı Camatem'in faaliyete geçeceğini söyledi.

AK Parti Manisa İl Başkanlığının Daraltılmış İl Danışma Meclisi Toplantısı Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, AK Partili belediye başkanları, AK Parti İlçe Başkanları, Kadın Kolları ve Gençlik kolları başkanları katıldı. AK Parti'nin Manisa milletvekilleir ise bütçe görüşmeleri nedeniyle danışma meclisi toplantısına katılamadı.

Divan Başkanlığını Salih Fulcun'un yaptığı Danışma Meclisi Toplantısı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Toplantının basına açık bölümünde konuşan AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan ise tüzükte yapılan değişiklik sonrası ilk kez daraltılmış İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Gürcan, "Ana kadrodaki AK Parti sevdalıların liderliğinde hepimiz 7 Haziran seçimlerini birlikte yaşadık. 7 Haziran seçimlerinden sonra biraz kaygılandık, üzüldük, "acaba" dedik ama Allah bize 1 Kasım seçimlerini nasip etti. 1 Kasım seçimi zaferine sizler sayesinde ulaştık. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizler Allah'ın izniyle seçimden seçime toplanan, seçimden seçime çalışan teşkilatlardan değiliz. Her zaman iri ve diri olan, güçlü olan teşkilatlarız. Bu bilinç ve şuurla çalışıyoruz. Bu bilinç ve şuurla hiç durmak bilmeksizin yolumuza devam ediyoruz." dedi.

ÖZDAĞ'IN MÜJDELERİNİ GÜRCAN VERDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ'ın programında olmasına rağmen aralarında olamadığını anlatan Gürcan, "Genel Başkan Yardımcımız Sayın Selçuk Özdağ bugün gelecekti ancak ani bir değişimle Sayın Başbakanımız kendisini Bingöl'e davet etti ve Bingöl'e gitmesi gerektiği için bugünkü İl Danışma Meclisi toplantımıza katılamadı. Katılamadı ama kendisi bize büyük müjdelerle katıldı. Manisa'nın Ankara'da Genel Başkan Yardımcılığı statüsünde MYK statüsünde bir milletvekili olmasının katkılarını Manisa görmeye devam ediyor. Ben buradan sizlere şunu söyleyebilirim. 2016 yılında yatırıma girmiş büyük projeleri sizlere söyleyebilirim. Manisa'nın girişinde herkesin bildiği bir anıt var. O anıtın arkasında yaklaşık 460 dönümlük yer tahsis edildi. 100 dönümü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına, 360 dönümü de Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi yapılmak üzere tahsis edildi. Türkiye'nin en büyük Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi yapılacak. 2019 yılına kadar 700 yataklı, ilk etapta bu sene için 100 yataklı Amatem, 100 yataklı Camatem tesislerinin ihalesi hazır, parası hazır, bütçeye alındı. 2019'a kadar Allah'ın izniyle bu yüzlerce trilyona varan bu yatırım hayata geçecek şimdiden Manisa'ya müjdeler olsun. Allah hayırlı etsin, Allah daha büyük hizmetler yapmayı nasip etsin inşallah." diye konuştu.

SABUNCUBELİ TÜNELİ

İzmir Manisa arasında yapımı devam eden Sabuncubeli Tüneliyle ilgili de konuşan Gürcan şunları söyledi: "Geçtiğimiz hafta Genel Başkan yardımcımızla ziyaret ettik. 260 trilyonluk Sabuncubeli Tüneli. 2017 yılının sonunda bitiyor. İğneyle kuyu kazılıyor. Günde 4 tane tünelden giriş çıkış olmak üzere bir buçuk, iki metre yol almak suretiyle 4 bin 70 metre tünel bitecek ve 2017 yılı sonunda Manisa ile İzmir daha çabuk birbirine kavuşacak."

Manisa'nın merkez ilçelerinde devam eden iki büyük hastane inşaatının da hızla ilerlediğini anlatan Gürcan, "Bu yatırımlar AK Parti iktidarında hayata geçen icraatlar. Buradan bir müjde daha vermek istiyorum. 17 ilçemiz var. 17 ilçemizden 15'inde devlet hastanemiz hazır. Selendi Devlet Hastanemizin ve Demirci Devlet Hastanemizin açılışını bir ay içerisinde yapacağız. Bunun yanında Kulalılara müjde vermek istiyorum. Kula Devlet Hastanesi ihalesi 2016 yılı yatırım programına alındı. Ahmetli Devlet Hastanesi de 2016 ek yatırım programına alınmak suretiyle Allah'ın izniyle 17 ilçede devlet hastanesi olmayan hiçbir ilçemiz kalmayacak. Şimdiden hayırlı olsun, Allah mübarek etsin."

Konuşmasında Manisa Büyükşehir Belediyesini de hizmet üretememekle eleştiren Gürcan, "Büyük bütçelerle büyük umutlarla Büyükşehir olduk. Acaba bir Büyükşehir olabildik mi? Yani bir İstanbul, Bursa, Konya bir Antalya, o Büyükşehir havasını yaşayabildik mi? İki yıl oldu. İki yıl içerisinde dediler ki hizmet yapacağız bize borçlanma için yetki verin, "Tamam" dedik ilk etapta 150 milyon TL borçlanma yetkisi verdik. Neye rağmen aşağı yukarı 600 milyon TL'lik bütçelerine MASKİ'deki 200-300 milyonu da sayarsak 700-800 milyon TL'lik bütçelerine rağmen 150 milyon TL'lik borçlanma yetkisi verdik. Dediler ki "su ve kanalizasyonda da hizmet eksiğimiz var orada da bize borçlanma yetkisi verin." Orada da 180 milyon TL'lik borçlanma yetkisi verdik. Geçtiğimiz ay büyük yatırımlarımız büyük projelerimiz var dendi. 680 milyon TL'lik bir daha borçlanma yetkisi verdik. Neden hizmetin önü açılsın, hizmet yapılsın diye. Peki, bunun karşılığında hizmet yapıldı mı? Hizmet görebildi mi Manisa? Hizmetten ziyade bol bol afişler, bol vaat, bol bol yapılacak işlerin görselleri. Hizmet nerede? Yok. Geçen ay mecliste 2009 yılında belediyeye geldiğinde Manisa'ya bir hizmet binası yapalım dendi. O gün için "Ben 11-13 milyonluk hizmet binasında oturmam" diyen sayın başkan bugün garajın yan tarafına 175 milyon TL'lik, 200 milyon TL'lik bir hizmet binası yapmak için ihaleye çıkıyor. O gün ihalemiz hukuka uygun bir şekilde yapılmış ihalemiz iptal olmuştu. Sırf kaprisler yüzünden iptal oldu. Bugün yeni garajın yanına 200 milyon TL'lik hizmet binasının ihalesine çıkılıyor. Büyükşehir olduktan sonra gidecek binamız yoktu, Ticaret ve Sanayi odasının arkasında bina kiralanarak orada hizmet veriliyor. Bu kadar büyük meblağlar bu kadar büyük bütçeler maalesef çok hunharca, tasarruf zihniyeti olmadan bol keseden harcanıyor ve biz bunu seyrediyoruz. 2019'daki Büyükşehir Belediye seçimine, ne kadar önemli olduğunu gün ve gün yaşayarak ilerliyoruz. Bunlar belediye başkanlarımız, Büyükşehir meclis üyelerimiz her gün yaşıyorlar. İlçe belediye başkanlarımızın ne sıkıntılar yaşadıklarını herkes görüyor. Allah bizlere inşallah 2019 yılında Büyükşehir belediye başkanlığını bu kadrolara almayı nasip etsin. Bu konuda Allah yolumuzu açık etsin." şeklinde konuştu.

Konuşmasını Büyükşehirin eğitim harcaması yapmamasını eleştirerek sürdüren Gürcan, Büyükşehir Belediye bütçesinde eğitim payı olmasına ne bir okulun eksiğinin giderildiğini ne de bir okulun temeli atıldığını öne sürerek okul yapımlarının da ilçe belediyelerine kaldığını dile getirdi.

AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Türkiye’nin Akıl Sağlığı Manisa’dan Sorulacak

Türkiye’nin Akıl Sağlığı Manisa’dan Sorulacak

Türkiye’nin Akıl Sağlığı Manisa’dan Sorulacak

Türkiye’nin Akıl Sağlığı Manisa’dan Sorulacak

Türkiye’nin Akıl Sağlığı Manisa’dan Sorulacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim