• BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Türkiye'den terör mağduru Irak halkına yardım

Türkiye'den terör mağduru Irak halkına yardım
Türkiye, Suriye’ye komşu Irak'ın Anbar vilayetinde, terör örgütlerine karşı sürdürülen mücadele nedeniyle yerinden edilen çok sayıda Irak vatandaşı için 500 bin ABD Doları nakdi insani yardım katkısı yaptı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin, terörle mücadelesinde Irak hükümetine tam destek verdiği, kardeş Irak halkının yanında yer aldığı ve bu bağlamda üzerine düşen sorumluluğun bilincinde hareket ederek Anbar’da yaşanan insani krizden üzüntü ve endişe duyduğu bildirildi. Bu çerçevede, Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (BMMYK) Irak hükümetiyle işbirliği içinde yerinden edilmiş Anbar halkına yönelik başlattığı, temel yardım malzemeleri teminine yönelik projesine destek verme kararı alarak 500 bin dolarlık nakdi insani yardım katkısını BMMYK’ne ulaştırdığı belirtildi.

Açıklamada,  Irak hükümetinin, ülkenin Suriye’ye komşu Anbar vilayetinde geçtiğimiz yılın Aralık ayı sonundan bu yana terör örgütlerine karşı sürdürdüğü mücadele nedeniyle çok sayıdaIrak vatandaşının yerinden edildiği, Anbar içinde daha güvenli bölgelere veya komşu vilayetlere göç etmek zorunda kaldığı bildirildi. Ayrıca Birleşmiş Milletler örgütünün yaptığı son açıklamaya göre yerinden edilen Iraklı aile sayısı 66 bin 520’ye ulaştığı kaydedildi.

 BMMYK tarafından başlatılan bu uluslararası insani yardım projesinin zamanlı ve yerinde olduğuna dikkat çekilen açıklamada şunlara yer verildi:

"Suriye’de yaşanan çatışma ortamından kaçan yüzbinlerce Suriyeliye kapısını açan Türkiye, komşusu Irak’a da öteden beri olduğu gibi, bu zor döneminde yardım elini uzatmayı görev bilmekte, uluslararası kamuoyuna da BMMYK’nın bu projesine kayıtsız kalmaması çağrısında bulunmaktadır. Ülkemiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dost ve kardeş Irak halkının yanında olmaya devam edecek, Irak’ın birlik ve bütünlüğü, istikrarı, güvenliği ve refahı için katkı sunmayı sürdürecektir."

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim