• BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Türkiye’deki sağlık turizminde dikkat çeken ülke profilleri

Türkiye’deki sağlık turizminde dikkat çeken ülke profilleri
Estetik Cerrah Op. Dr. Ali Üçkan, Türkiye'ye sağlık turizmi kapsamında estetik yaptırmak amacıyla gelen kişilerin ülke profillerini anlatarak, Arapların...

Estetik Cerrah Op. Dr. Ali Üçkan, Türkiye'ye sağlık turizmi kapsamında estetik yaptırmak amacıyla gelen kişilerin ülke profillerini anlatarak, Arapların saç ekimine, Kuzey Avrupa'nın vücut şekillendirme operasyonlarına, İngiliz erkeklerin ise karın kası ameliyatlarına geldiğini söyledi.

İzmir'de görev yapan Estetik Cerrah Op.Dr. Ali Üçkan, Türkiye'deki tıbbi girişimlerin Avrupa standartlarında olmasının ve sağlık turizmi kapsamında uygulanan ücretlerin ise uygun görülmesinin ülkemizin tercih edilmesinde etkili olduğunu söyledi. Türkiye'ye estetik operasyonlar anlamında rakip konumundaki Dominik Cumhuriyeti'nin Avrupa'ya uzak olması nedeniyle rekabet şansının bulunmadığını belirten Dr. Üçkan, "Sağlık turizmi deyince sadece çok ileri evre kanser olması ileri evre sağlık sorunu olmasına gerek yok. Kişi turistik amaçlı geliyorsa ve geldiği zaman tıbbi bir müdahale geçiriyorsa sağlık turizmi diyebiliriz. Eğer turist estetik ve güzellik amacıyla geliyorsa stres katsayı da düşük oluyor" dedi.

İngiliz erkekler karın kası için geliyor

Farklı ülkelerde yaşayan kişilerin sağlık turizminde Türkiye'yi tercih etmelerinin farklı nedenleri olduğunu ifade eden Dr. Üçkan, "Örneğin Türkiye'ye Arap ülkelerinden saç ekimi için çok sayıda turist geliyor. Avrupa ülkelerinde yaşayanlar ise ülkemize burun, vücut şekillendirme amaçlı geliyorlar. Vücut şekillendirme için daha çok Kuzey Avrupa, İngiltere, Norveç, İsveç, Fransa, Almanya gibi ülkelerden geliyorlar. Çinliler de var daha çok vücut şekillendirme istiyor. İngiltere'deki erkekler ise vücut şekillendirme operasyonları kapsamında yapılan karın kası oluşturma ameliyatları için geliyor. Dünyada estetik operasyonlar içerisinde popo estetiği de arttı. Estetik deyince standart bir şey olmuyor. Zamana ve mekâna talepler değişebiliyor. Şu an dünyada trend daha çok vücut kıvrımlarının belirgin olması ve iddialı olması yönünde. Biz biraz daha geriden takip ediyoruz dünyayı. Amerika'da başlayan popo estetiği Türkiye'de yayılacak gibi gözüküyor" dedi.

İstanbul'un turistleri İzmir ve Antalya'ya yöneliyor

İstanbul'un Türkiye'nin en turistik şehri olduğunu, imkanlarının ve tanınmışlığının bu yüzden daha fazla olduğunu ifade eden Üçkan, şöyle devam etti:

"İstanbul'da hastane, doktor ve hemşire sayısı diğer illere oranla fazla. Sağlık turizminde İstanbul'dan sonra Antalya ve İzmir geliyor; ancak İstanbul'a sağlık turizmi kapsamında gelen turist sayısında azalma olduğunu düşünüyorum. Çünkü İstanbul'un kalabalık olması, turistleri çok daha sakin iller olan İzmir ve Antalya'ya yönlenmelerine yol açıyor. İzmir'i Kuzey Avrupa, İngiltere ve diğer ülkeler. Almanya, Rusya gibi ülkeler Antalya tarafını biliyor. Tabi hava ulaşımında yurt dışından direkt uçuşların artması da bu iki ili cazip hale getirdi."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim