• BIST 9524.59
  • Altın 2492.847
  • Dolar 32.5154
  • Euro 34.7265
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Türkiyede Yeni Moda: Kaş Ekimi

Türkiyede Yeni Moda: Kaş Ekimi
Estetik uzmanları, Türkiye'de son zamanlarda kaş ekiminin büyük ilgi gördüğünü belirtiyor.

Estetik uzmanları, Türkiye'de son zamanlarda kaş ekiminin büyük ilgi gördüğünü belirtiyor.

Hairestetik Turkey Saç Ekim Koordinatörü Engin Sönmez, yaptığı açıklamada, "Kaşlar, gözlerin ve yüzün güzelliğini ortaya çıkaran, yüz bütünlüğünü ve ifadesini sağlayan, estetik açıdan çok önemli yapılardır. Kaşlarımız duygu ve düşüncelerimizi belirtirken yüzümüzde oluşan jest ve mimiklere büyük bir katkı sağlamaktadır. Sadece kaş hareketleri ile duygu dışa vurulabilir, bazen söze gerek kalmadan söylenilmek istenilen şey anlatılabilir. Öyle ki, kişinin karşısındaki kişi veya topluluğa olan inandırıcılığında ve etkisinde kaş büyük rol oynamaktadır" dedi.

Kaşların travma, yanık, kaza ve bazı cilt rahatsızlıkları sonucu kaybedilebileceğini anlatan Saç Ekim Koordinatörü Engin Sönmez, "Günümüzde kaşların şekillendirilmesi moda akımlarının etkisinde kalmaktadır. Bu akımların etkisiyle kaşlar alınarak şekillendirilmektedir ancak bir müddet ve sıkça alınma sonucu, kaş zarar görebilmekte ve kaşın bazı bölgeleri daha sonra kalınlaştırmak istense dahi başarılı olunamamaktadır. Geçirilmiş travma, yanıklar ve bir takım cilt rahatsızlıkları sonucu kaybedilmiş, alım sonrasında tekrar yerine gelmeyen kişiler ve daha kalın kaş sahibi olmak isteyenler için kaş ekimi etkili bir yöntemdir. Kaş ekimi ense bölgesindeki dökülmeye dirençli saç köklerinin kaş bölgesine naklinden ibaret bir işlemdir. Kaş ekiminde kaşa verilecek yeni şekil anatomik sınır içerisinde kalarak, hastanın istekleri de dikkate alınmak suretiyle çizilerek planlanır."

KAŞ EKİMİ NASIL UYGULANIR?

Kaş ekimi operasyonunun FUE saç ekimi mantığı ile yapıldığını anlatan Saç Ekim Koordinatörü Engin Sönmez, şunları söyledi:

"1,5-2 saat süren kaş ekimi işlemi lokal anestezi altında gerçekleştirilmektedir. Operasyon sonrasında hasta taburcu olur. Ekim bölgesinde 1 haftaya kadar çok küçük toplu iğne başı büyüklüğünde kabuklanma meydana gelir. Bu kabuklar döküleceğinden hasta sıklıkla hiçbir şey belli olmadan günlük iş ve sosyal hayatına dönebilir. 15 gün süre ile denize girmek, sauna, solaryum, hamam, kızgın güneşe çıkmak ve ağır sporlardan kaçınılmalıdır. Ekilen kaş 3 ay sonra çıkmaya başlar ve 7-8 ay içerisinde çıkışını tamamlayarak son şeklini alır. İlk 1 yıl içerisinde kaşlar alındıkları bölgenin özelliklerini göstereceklerinden saç gibi hızlı uzayacaktır. Uçlarının 15 günlük ara ile kesilerek düzeltilmesi gerekir. 1 yıldan sonra kaşlar nakil edildikleri yerin özelliklerini kazanmaya başlayacaklarından uzama hızları yavaşlayacak ve bu kesilerek düzeltme ihtiyacı giderek azalacaktır."

BAYANLARDA SAÇ EKİMİNİN ÖNEMİ

Saç Ekim Koordinatörü Engin Sönmez, bayanlarda saç ekiminin önemi konusunda yaptığı değerlendirmede ise şöyle konuştu:

"İnsan vücudundaki en önemli aksesuardır. Özellikle bayanlarda saçların görünümü yüzünün karakteristik özelliklerini ortaya çıkarmakta çok önemlidir. Bir bayanın saçının rengi ve yapısı kadar parlaklığı ve dolgunluk ayrıca güzelliğini pekiştirir. Saç insan yüzünün karakteristik özelliklerini daha belirgin hale getirir. Saç ekimi erkeklerde önemlidir ancak, kadınların yaşlanmayla ilgili daha büyük kaygıları olduğu için saç ekimi ve saç tedavisi bayanlarda daha önemlidir. Saç ekimi operasyonu deyince sadece erkekler akla gelse de kadınlarda bazı durumlarda bu operasyon başarıyla uygulanabilmektedir. Kadınlarda daha fazla miktarda bulunan östrojen ve benzeri hormon saç dökülmesini azaltıcı etkiye sahiptir. Bu sebepten, erkeklerde çok sık karşılaşılan bir problem olan kellik sorunu, kadınlarda nadir görülmekle beraber ortaya çıkmışsa da sıklıkla altta yatan bir hastalığa bağlıdır."

Erkeklerde sık olarak gördüğümüz saç dökülmesi çoğu kişi tarafından normal karşılanabilse de kadınlardaki saç dökülmesinin ruhsal sonuçlarının daha şiddetli olduğunu anlatan Sönmez, sözlerini şöyle tamamladı:

"Saç dökülmesi sorunu olan bir kadın bütün ilaçları denemiş ve sonuç alamamış ise hâlâ bir şansı daha mevcuttur. İşte bu aşamada saç ekimi operasyonu devreye girmektedir.Ciddi miktarda saç dökülmesi olan ve diğer metotlardan fayda görmemiş kadınlarda, saç ekimi operasyonu deneyimli ve doğru ellerde eski doğal haline çok yakın sonuç vermekte, başarıyla uygulanmaktadır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim