• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Türkiye'de ilk kez ele geçirildi

Türkiye'de ilk kez ele geçirildi
Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Büro Amirliği (KOM) tarafından yapılan operasyonda Türkiye'de ilk kez marijuana adı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Büro Amirliği (KOM) tarafından yapılan operasyonda Türkiye'de ilk kez marijuana adı verilen uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonla ilgili olarak iki ayrı eve yapılan baskında marijuana yapımında kullanılan alet, tohum ve bir çok malzeme ele geçirildi.

Ereğli İlçe emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, Zonguldak İl emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin de desteği ile daha çok Kuzey Amerika" da yetiştirilen marijuana adı verilen uyuşturucu madde yakaladı. İstihbarati çalışmalar sonunda E.A. ve M.Ö.'yü takibe alan ekipler, her iki zanlının evine operasyon düzenledi. Operasyonda zanlıların evinde yaptığı aramada tohumların yurt dışında getirilmesinde kullanılan paket, 1 adet ruhsatsız silah, 17 paket Marijuana bitkisi tohumu, 27 kök bitkisi kökü, 139 gram marijuana maddesi,20,9 gram marijuana tohumu, bitkinin nasıl yetiştirildiği bilgisini içeren broşür ile bitkinin yetiştirilmesinde ve içilmesinde kullanılan düzenekleri ele geçirdi.

Türkiye'de ilk kez ele geçirildiği ve piyasa değerinin yüksek olduğu öğrenilen marijuana bitkisinin yapımında kullanılan ve ele geçirilen malzemeler emniyete götürülürken, iki zanlı ise emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

ESRAR MADDESİ ELE GEÇİRİLDİ

Diğer yandan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro amirliği ekipleri, şüphe üzerine durdurmak istedikleri otomobil sürücüsünün kaçması üzerine takibe başladı. Kısa süre sonra akaryakıt istasyonunda yakalanan sürücü M.C.'nin üst aramasında 6,6 gram uyuşturucu madde ele geçirdi. M.C ve kullandığı otomobil emniyet müdürlüğüne getirilerek KOM ekiplerine teslim edildi.Polis her iki olaya ilişkin olarak tahkikatı sürdürüyor.

Türkiye'de ilk kez ele geçirildi

Türkiye'de ilk kez ele geçirildi

Türkiye'de ilk kez ele geçirildi

Türkiye'de ilk kez ele geçirildi

Türkiye'de ilk kez ele geçirildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim