• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

’Türkiye’de Hükümet Sistemi Arayışları’ Konulu Panel Gerçekleşti

’Türkiye’de Hükümet Sistemi Arayışları’ Konulu Panel Gerçekleşti
Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü tarafından "Türkiye'de Hükümet Sistemi Arayışları" konulu bilimsel...

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü tarafından "Türkiye'de Hükümet Sistemi Arayışları" konulu bilimsel bir panel düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yapılan panele TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve Milletvekili Ahmet İyimaya, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SAÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Panel Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şevki Hakyemez, Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Berat Özipek'in yanı sıra akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

TÜRKİYE'DE MANTALİTE DEĞİŞİMİNE İHTİYAÇ VAR

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Türkiye'de kurumların gelişim göstermesi için zihniyet değişimine ihtiyacı olduğuna işaret ederek, "Türkiye'de bir iş yapmak istiyorsanız bunu daha farklı bir mantaliteyle yapmanız gerekiyor. Kurumun başına geçip sadece belirlenen işleri yapıyorsanız o zaman o kurum ileri gitmez" dedi.

Sakarya Üniversitesi'nde bu kapsamda bir zihniyet değişikliğine gittiklerini anlatan Elmas, öncelikle eğitim konusunda eksikleri belirleyerek yola çıktıklarını söyledi.

Elmas, "Göreve geldiğimde üniversite akreditasyon ve yayın konularında zor durumdaydı. Dış kaynaklı proje alamıyorduk. Bunların giderilmesi için üniversiteye bir hedef koyduk. Fakat bunun için ilk karşı çıkan üniversite içi bürokrasiydi. Bu konuda kararlı ve hedef odaklı olarak yola çıktık. Bilişim sistemini kurduk. Mükemmellikte Süreklilik Ödülü'nü aldık. Geçen yıl Avrupa Kalite Ödülü'nü Türkiye'de ilk alan üniversite olduk. Bu yıl da Avrupa Üniversiteler Birliği üniversitemizi ziyaret etti. Oradan da başarılı bir sonuç alacağımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Tüm bu gelişmelerin üniversiteye birçok katkısı olduğunu vurgulayan Elmas, "Akreditasyon konusunda tüm bölümlerimizi akredite etme hedefimizde yarıyı aştık. Şu anda Türkiye'de böyle bir üniversite yok. Uluslararası endeksli yayın konusunda da yayınlarımızı üç kat artırdık. Üniversitemiz Türkiye sıralamasında 45 ile 70 arasındaydı. Son bir yıldır 15 ile 30 arasındayız. Başarıya ulaşmak istiyorsanız kurumların mantığını ve mantalitesini değiştirmelisiniz. Sistemlerin uygulanması yerine hedeflere odaklanıldığı zaman başarıya ulaşılmayacak bir durum yok" şeklinde konuştu.

HEDEF ODAKLI ÇALIŞILMALI

Türkiye'nin son 30 yılda iki defa sınıf atladığını ve sistemlerin değiştirilmesi için birçok uygulama yapıldığını kaydeden Elmas, "Ancak Türkiye son birkaç yılda bir patinaj halinde. Türkiye aslında yaptığı çoğu işte hedef odaklı işlere geçti. Ancak bunu risk alarak yapıyor. Ülke olarak büyük hedeflerimiz var. Bunlara ulaşmak için Türkiye'nin kendisini tutan şeylerden kurtulması lazım" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından panelin "Hükumet Sistemleri: Kavramsal ve Teorik Çerçeve" başlıklı açılış oturumuna geçildi.

’Türkiye’de Hükümet Sistemi Arayışları’ Konulu Panel Gerçekleşti

’Türkiye’de Hükümet Sistemi Arayışları’ Konulu Panel Gerçekleşti

’Türkiye’de Hükümet Sistemi Arayışları’ Konulu Panel Gerçekleşti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim