• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

Türkiye'de gündüz, gece oldu

Türkiye'de gündüz, gece oldu
Trakya’dan itibaren yurdun kuzey ve batı bölgelerini kuvvetli fırtına ve yağış vurdu. Biri İzmir’de sel kazasında, diğeri Sakarya’da yıldırım düşmesi sonucu 2 genç öldü.

TÜRKİYE’ye batıdan gelen şiddetli yağış ve fırtına, birçok ilde korkulduğu gibi su taşkınlarına yol açtı ve talihsiz bir kaza sonucu can da aldı. Meteorolojinin önceki gün yaptığı, başta İstanbul, güney ve doğu Marmara bölgelerinde hortum ve şiddetli yağış uyarısıyla gelen fırtına, dün  Trakya, Marmara ve Ege bölgesini vurdu. Fırtına ve şiddetli havada il il yaşananlar şöyle:

YARDIMA GİTTİ SELE KAPILDI

İZMİR: Konak’ın Boğaziçi semtinde kaza yapan bir araca yardım etmek isteyen üç gençten Ümit Özcan (16), caddeden şiddetle akan sel suyuna kapılıp yardım etmek istediği aracın altına sıkıştı. Boğaziçi Caddesi numara 170 önündeki olayda talihsiz genç boğularak yaşamını yitirdi.

25488195.jpg

ÇANAKKALE: Şiddetli yağışla oluşan su taşkınları Sarıçay ve kanallar vasıtasıyla Boğaz’a ve yat limanı bölgesine aktı. Çamurlu sular, Boğaz’ın bazı bölümlerinin rengini değiştirdi. Ayvacık’ta  su baskınları yaşandı, Edremit’te refüjler zarar gördü. Sürekovası mevkisindeki bir şantiyede mahsur kalan 9 kişiyi belediye ekipleri kurtardı.

EDİRNE: Keşan’da etkili olan gök gürültülü sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Su basan Keşan Orman Fidanlık Şefliği altgeçidi emniyet şeridi çekilerek trafiğe kapatıldı.

KOCAELİ: Saat 17.05’te fırtınanın etkisiyle devrilen Marmara Tersanesi’ne ait 200 tonluk vincin kolları demiryolu üzerine düştü. Yüksek Hızlı Tren (YHT) sabaha kadar çalışmadı. Bunun üzerine İstanbul’dan Ankara’ya gitmek üzere yola çıkan YHT uyarıldı ve yolda durdu. Yolcular otobüsle İstanbul’a hareket gitti.

SAKARYA: Hendek’in Kazimiye mahallesinde yağmurdan kaçarken ağaç altına saklanan Diyarbakırlı fındık işçilerinin üzerine yıldırım düştü. Ömer Sakallı (18) yaşamını yitirirken, 2 kişi de yaralandı.

İZNİK: Orhangazi ilçesinde, İznik Gölü kıyısında bir piknik alanına yıldırım isabet etmesi sonucu 2 kişi yaralandı.

Ambarlı Kavşağı’nda 3 araç suya gömülürken, araçların üzerinde mahsur kalan 3 kişi botlarla kurtarıldı. Güngören’de ise yollar nehre döndü kaldırımda bekleyenler kepçeyle taşındı.

Gündüz, gece oldu

İSTANBUL: İki gündür uyarısı yapılan fırtına ve yağış dün saat 16.00’da kendini gösterdi. Fırtınayla birlikte şiddetli yağmurda gökyüzü karardı. Fırtınada İstanbullular zor anlar yaşarken, göz gözü görmeyen hava koşullarında trafik durma noktasına geldi. Atatürk Havalimanı’ndaki bazı uçak seferleri gecikmeli yapıldı; bazıları da iptal edildi. İstanbullu televizyon yayını izleyemedi, internet bağlantı sorunu yaşandı, bazı bölgelerde elektrikler kesildi. Beyazıt Meydanı’nda devrilen 20 metrelik Akasya ağacının altında kalan 2 kişi yaralı kurtuldu. Kentte 10 dakikada metrekareye 7-25 kg arası yağış düştüğü, rüzgarın hızının saatte 55 kilometreye kadar çıktığı açıklandı.


 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim