• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Türkiye'de e-imzaya geçen ilk esnaf birliği İzmir oldu

Türkiye'de e-imzaya geçen ilk esnaf birliği İzmir oldu
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (İESOB) yaklaşık bir yıldır çalışmalarını sürdürdüğü İESOB Bilgi Entegrasyon Projesi (İBEP), törenle...

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (İESOB) yaklaşık bir yıldır çalışmalarını sürdürdüğü İESOB Bilgi Entegrasyon Projesi (İBEP), törenle hayata geçirildi. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) destekli proje, birliğe bağlı 129 odanın her türlü iletişimini dijital ortama taşıyacak. Türkiye'de ilk kez uygulanacak proje kapsamında yapılacak yazışmalar resmi evrak niteliği taşıyacak, maliyetleri sıfırlayacak, zamandan tasarruf sağlayacak. İBEP projesinin başlatıldığı toplantıda, dijital iletişimin daha sağlıklı yürütülebilmesi için oda temsilcilerine 129 tane dizüstü bilgisayar dağıtıldı. Bunların 53'ünün finansmanı proje kapsamında, 86'sının ise İESOB tarafından karşılandı.

İBEP bilgilendirme toplantısında konuşan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, esnaf teşkilatları içinde böyle bir projenin, Türkiye'de ilk kez İzmir'de yapıldığını söyledi. Proje bütçesinin yaklaşık 1 milyon lira olduğunu kaydederek, "Bütün oda başkanları ve genel sekreterleri, bu projeden sonra elektronik imzaya geçecek. Elektronik imzanın yanısıra kayıtlı elektronik posta adresi de vereceğiz. İş ve işlemlerimizi hızlandıracak, çağa uygun şekilde daha kolay ve daha az maliyetle yapacağız." dedi. İESOB'un, her zaman olduğu gibi bu alanda da öncülük ettiğini belirten Mutlu, "Türkiye'de henüz elektronik imzaya geçen başka bir esnaf birliği yok. Gelişen çağın gereklerini yerine getirerek odalarımıza ve üyelerimize doğru rehberliklerde bulunmak, İzmir Birliği'nin temel çalışma prensibidir. İBEP projesi, İzmir Birliği'nin çağı yakalama çabalarının, ileri görüşlülüğünün, günün getirdiği yenilikleri kullanarak camiaya daha kaliteli hizmetler verebilme çalışmalarının ve vizyonunun bir ürünüdür. Esnaf sanatkarlara ve teşkilatına daha kaliteli hizmetler sunulmasını sağlayacak proje, gururumuz olacaktır." şeklinde konuştu.

'E-İMZAYI 1 MART'TA HAYATA GEÇİRECEĞİZ'

Sistemin işleyişi hakkında ayrıntılı bilgi veren İESOB Başkanı Mutlu, "Elektronik postadan gönderileri alabilecekseniz, gönderi yapabileceksiniz; İBEP projesinin bir uzantısı olarak kullanacağız. Kayıtlı elektronik postanızın, devletin de tanıyacağı resmiyeti bulunmaktadır. Birliğimizden odalarımıza yapacağımız tüm resmi yazışmaları kayıtlı elektronik postayla gönderdiğimiz zaman bu gönderi, kanun nezdinde mühürlü ve resmi imzalı olarak size ulaştırılmış kabul edilecek. Elektronik imza, projenin ayrılmaz bir parçasıdır. 1 Mart'ta bu işlemleri hayata geçirmiş olacağız." dedi.

Türkiye'de e-imzaya geçen ilk esnaf birliği İzmir oldu

Türkiye'de e-imzaya geçen ilk esnaf birliği İzmir oldu

Türkiye'de e-imzaya geçen ilk esnaf birliği İzmir oldu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim