• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

'Türkiye’de Çankırı kaya tuzunun yerini tutan tuz yok'

'Türkiye’de Çankırı kaya tuzunun yerini tutan tuz yok'
Çankırı'da 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen programda Prof.

Çankırı'da 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen programda Prof. Dr. Hanım Halilova, "Tuz Mağarası ve Çankırı Turizmi" konulu konferans verdi.

100. Yıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Vali Vahdettin Özcan, Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker, Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

ÇANKIRI DÜNYAYA AÇILACAK

'Tuz Mağarası ve Çankırı Turizmi" konusunda konferans vermek üzere sahneye çıkan Prof. Dr. Hanım Halilova, kendisi için hazırlanan masada değil ayakta konuşacağını söyledi. Halilova, "Türk milletine saygımdan dolayı ayakta konuşacağım." ifadelerini kullanması salondan yoğun alkış aldı.

Kendi hayatından kesitler sunarak konferansa başlayan Halilova, Çankırı Tuz Mağarası ile ilgili uzun zamandır çalışma yaptığını ama sonuç alamadığını vurgulayarak, mağaranın turizm ve sağlık açısından çalıştırılması gerektiğini söyledi. Vali Vahdettin Özcan'ın mağara ile ilgili güzel işlere imza attığını belirterek, konuşmasını sürdüren Halilova, geçen aylarda Sağlık Bakanlığı sitesinde yer alan ve Çankırı kaya tuzunu kötüleyen rapora sert tepki gösterdi. Halilova, şunları kaydetti: "Himalaya tuzunda çok fazla bulunan demir oksiti yüzünden insan sağlığına zararlı. İnsanlar Himalaya tuzundan para kazandıkları için böyle şeyler yapıyorlar. Ayıp yahu ayıp. Bizler malımıza niye sahip çıkmıyoruz? Ankara Üniversitesi, valilik ve MTA çalışması Enerji Bakanlığı tasdikli rapor bugün elimde. Türkiye'de Çankırı kaya tuzunun yerini tutan tuz yok. Göl tuzları ve çeşitli tuzlar var. Kötülemiyorum ancak Çankırı kaya tuzu bir başka. Çankırı yapılan yeni yatırımlarla Türkiye'ye değil dünyaya açılacak.

Çankırı Türkiye'ye değil Dünyaya kendini tanıtacak, sesini çıkaracak. Ben her zaman Çankırılıların, Türk milletinin yanındayım. Her zaman sizlerin askeri olacağım. Siz Çankırı kaya tuzu mağarasında çok güzel galeriler yapıp, sağlık ve turizmi canlandırmaya çalışıp ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyorsunuz. Siz bugün bu işi sadece Türkiye için değil, Türk-İslam Dünyası için yapıyorsunuz. En güçlü, en temiz, en etkili Çankırı tuzu."

Halilova, konferansının ardından Vali Özcan'a kendi kitabını hediye etti, "Çankırı Kaya Tuzu Analiz Raporu'nu verdi. Vali Özcan ise Halilova'ya çiçek ve tuz lamba hediye etti.

Program "turizm" konulu resim, şiir, kompozisyon ve makale yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Özcan ve davetliler tarafından hediyelerin verilmesi ve kokteyl ile sona erdi.Cihan

'Türkiye’de Çankırı kaya tuzunun yerini tutan tuz yok'

'Türkiye’de Çankırı kaya tuzunun yerini tutan tuz yok'

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim