• BIST 8718.11
  • Altın 2239.872
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.142
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Türkiye’de "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programıyla 355 bin kişi is sahibi oldu

Türkiye’de "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programıyla 355 bin kişi is sahibi oldu
Türkiye'de "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programıyla 3 ay içerisinde 355 bin kişinin iş sahibi olduğunu belirten Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı...

Türkiye'de "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programıyla 3 ay içerisinde 355 bin kişinin iş sahibi olduğunu belirten Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan, 2017 yılı sonuna kadar 2 milyon artı istihdam hedeflediklerini söyledi.

Bingöl'e gelen Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Ceylan beraberinde, SGK Asgari İşçilik Daire Başkanı Ahmet Yetim ve Türkiye İş Kurumu Dairesi Başkanı Cihat Demiral, SGK Bingöl İl Müdürü Muzaffer Çakar ile birlikte organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulunarak, meslek odaları başkanlarıyla bir araya geldi.

Bakanlık olarak bu yıl 2 milyon artı istihdam hedeflerinin bulunduğunu kaydeden Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Ceylan, "Bunu gerçekleştirmek üzere gerek bakanlığımızın merkez teşkilatı gerekse taşra teşkilatımız sürekli sanayicilerimizle, işverenlerimizle, esnaf odalarımızla ve işçilerimizle beraber oluyor. Bu çerçevede 2 milyon istihdam hedefimizin 3 aya yakın bir zamanda yaklaşık 355 binini sağlamış durumdayız" dedi.

Hedeflerinin yüzde 18'ini gerçekleştirdiklerini de vurgulayan Ceylan, "Özellikle Nisan ve Mayıs aylarını üretim ve istihdamın yoğun bir şekilde uygulanacağı aylar olarak dikkate alınırsa, 2 milyon hedefine kolaylıkla ulaşacağımız kanaatindeyiz. 2017 yılının ilk günlerinde Bingöl'e gelmiştik. Bugün yine buradayız ve geldiğimiz durumu analiz edebiliyoruz.Bingöl'de aktif iş gücü programları çerçevesinde İş-Kur İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülen işbaşı eğitim programları ve diğer programlar çerçevesinde 2017 yılında bin 20 kişinin istihdama katıldığını görüyoruz. Sosyal güvenlik verilerimize baktığımız zaman da toplam itibariyle İş-Kur ve işverenlerimizin diğer istihdam arayışlarını kullanmak suretiyle bin 170 kişinin istihdama katıldığını söyleyebiliriz. Bu rakamlara kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan istihdamlar dahil değil" diye konuştu.

Cazibe Merkezleri kapsamında Bingöl'e 80 civarında yatırımcının başvuruda bulunduğunu ifade eden Ceylan, "Bu yatırımcılarımız üretime başlayabilecek durumdadır. Organize Sanayi Bölgesinde yaptığımız temaslarda hali hazırda 47 parselin olduğunu fakat bunlardan 21 tanesinin faaliyette olduğunu gördük. Bunlardan geriye kalan parsellerde en kısa sürede yatırım ve üretime, istihdama dönüşmesi için gerekli hassasiyeti göstereceğiz. Gerekirse ilgili kurumları bu konuda harekete geçirmek için girişimde bulunacağız" diye konuştu.

SGK Asgari İşçilik Daire Başkanı Ahmet Yetim ise, SGK'nın uyguladığı teşviklerde değinerek, "Şua itibariyle yürürlükte olan 11 teşvik uygulamamız var. SGK olarak en fazla 5 puan prim desteğini uygulamaktayız. Bu destekten yararlanmaların şartları çok basit, işverenlerimizin kuruma borcu olmaması veya olan borcu yapılandırması halinde teşvikten otomatik olarak yararlanabiliyorlar. Bu teşvikin yanında Bingöl ilinin ilave 6 puan teşvik uygulaması da var bunu da çokça uyguluyoruz. Son olarak 1 Şubat 2017 tarihi itibariyle artı istihdam seferberliği kapsamında işsizlik kanuna bir madde ekleyerek, en çok bu sene uygulamasını beklediğimiz ilave bir teşvik daha getirdik. Burada da sadece işverenlerimiz Bin 404 lira olan asgari ücretin netini ödeyerek, ilave aldığı işçilerin tüm prim ve vergi yükünü devlet karşılıyor. Bunun çalışma hayatında artı istihdam yaratmak adına etkili olacağını düşüyoruz" şeklinde ifade etti.

Türkiye İş Kurumu Dairesi Başkanı Cihat Demiral ise İş-Kur'un aktif ve pasif politikaları hakkında bilgiler aktarıldı.

Türkiye’de "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programıyla 355 bin kişi is sahibi oldu

Türkiye’de "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programıyla 355 bin kişi is sahibi oldu

Türkiye’de "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programıyla 355 bin kişi is sahibi oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim