• BIST 9679.8
  • Altın 2487.173
  • Dolar 32.4205
  • Euro 34.4431
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 18 °C

Türkiye’de Bir İlk; Yabancı Öğrencilerle Kariyer Zirvesi Yapıldı

Türkiye’de Bir İlk; Yabancı Öğrencilerle Kariyer Zirvesi Yapıldı
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Uluslararası Öğrenci Merkezi iş birliği ile "Uluslararası Kariyer...

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Uluslararası Öğrenci Merkezi iş birliği ile "Uluslararası Kariyer Zirvesi" gerçekleştirildi.

Türkiye'de ilk kez düzenlenen etkinlik İstanbul Büyükşehir belediyesi (İBB) Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Kariyer zirvesiyle birlikte dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye eğitim almak için gelen öğrenciler ile sektörünün lider firmaları buluşturuldu. Yabancı öğrenciler bu buluşma ile uluslararası firmaları tanıma, yetkilileriyle birebir iletişim kurabilme fırsatı elde etti. Katılımcı firmalar da hem genç yetenekleri keşfettiler hem de kendilerini uluslararası düzeyde tanıtmış oldular.

"BİZ YABANCI ÖĞRENCİLERİMİZİ TÜRKİYE'NİN FAHRİ BÜYÜKELÇİLERİ OLARAK GÖRÜYORUZ"

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen etkinlik için desteklerinden dolayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a teşekkürlerini ifade eden İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli, yapılan etkinliğin önemini dile getirdi. Prof. Dr. Yadigar İzmirli, üniversite olarak öğrencilerin mezun olduktan sonraki iş hayatlarını da takip ettiklerini dile getirerek, "Özel sektörün zirvesindeki kuruluşların önemli isimleri burada öğrencilerimize çalışma hayatı ile ilgili bilgiler aktarıp kendi kariyer yollarındaki tecrübelerini anlatacaklar. Bu çocukları biz Türkiye'nin fahri büyükelçileri olarak görüyoruz. Ülkelerine buradaki firmaları tanıyarak gitmeleri ve döndükten sonra Türkiye ile yapacakları iş birlikleri bakımından büyük önem taşıyor. Buradan sevgiyle, dostlukla, bilgi yüklü olarak ülkelerine dönmeleri bizim için çok önemli. O yüzden başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanlığımız, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımız, Kalkınma Bakanlığı, Yunus Emre Enstitüsü, Türk ve akraba toplulukları ve üniversitemiz bu konuda birçok çalışma yaparak Türkiye'de uluslararası öğrenci sayısını son üç yılda 190 ülkeden 110 bine çıkardık. 2023 vizyonumuzda bu sayı 250 bin olarak hedefleniyor. Biz bu öğrencilerimizle, sosyal, kültürel ve iktisadi iş birlikleri yapmayı hedefliyoruz. Bizim için çok önemli olan bu etkinlikte emeği geçen bütün arkadaşlarıma ve kuruluşlara şükranlarımı sunuyorum" dedi.

"ÜLKEMİZE UYUM SAĞLAMALARI İÇİN DESTEK OLUYORUZ"

İstanbul Aydın Üniversitesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Uluslararası Öğrenci Merkezi ile iş birliği içinde düzenledikleri etkinlikte yer almalarından dolayı İBB Gençlik Merkezi Başkanı Samed Ağırbaş memnuniyetlerini dile getirdi. Ağırbaş aynı zamanda, "İBB olarak açmış olduğumuz Uluslararası Yabancı Öğrenci Merkezi ile eğitim amaçlı Türkiye'ye gelen öğrencilerle birebir ilgileniyoruz ve onların ülkemize uyum sağlamlarına yardımcı oluyoruz. İstanbul'da yaşayan uluslararası yabancı öğrencilerin Türkiye'deki iş hayatını, kamuyu daha yakından tanımalarını ve bilgi sahibi olmalarını amaçlıyoruz. Bu yüzden Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi olarak 5. döneminde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş'ın vizyonu ve talimatı doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

"ÖĞRENCİLER, TECRÜBELİ İSİMLERLE BİREBİR İLETİŞİME GEÇMİŞ OLACAKLAR"

Organizasyonun koordinatörlüğünü yürüten İstanbul Aydın Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Pınar Elbasan, "İstanbul Aydın Üniversitesi olarak Türkiye'de ilk defa gerçekleşen Uluslararası Kariyer Zirvesi'ni organize etmenin gururu içerisindeyiz. Şuan burada İstanbul'dan ve çevre illerden gelen uluslararası öğrencilerimiz bulunuyor. Türkiye'de de uluslararası öğrenci temini için çalışmalar yapan bizler, mutfaktaki ekipler olarak bu işi de organize etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bugün buraya gelen uluslararası öğrencilerimizle birlikte sektör temsilcilerimiz buluşacaklar. Burada hem konuşmalarını ve deneyimlerini paylaşan yetkililer kurdukları stantlarda öğrencilerimizle buluşarak birebir iletişime geçecekler. Türkiye'de şuanda yaklaşık 190 ülkeden 110 bin uluslararası öğrenci bulunuyor. Bizler üniversite temsilcileri olarak öğrencilerimizin sadece Türkiye'ye gelip eğitim görmelerini değil, aynı zamanda da onlara ülkemizde kariyer fırsatı sunmak amacındayız. Öğrenciler de aynı zamanda tecrübeli isimlerden aldıkları derslerle kariyerlerinde bir sıfır önde olacaklar. Onlar için büyük bir deneyim olacak. Bu organizasyonun ilkini de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliği ile gerçekleştiriyoruz. Katılan herkese teşekkürlerimi iletirim" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim