• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

'Türkiye'de 3 yılda yüzde 75 devalüasyon oldu, fiyatlara üçte birini yansıttık'

'Türkiye'de 3 yılda yüzde 75 devalüasyon oldu, fiyatlara üçte birini yansıttık'
Türkiye'de toz deterjandan hazır çocuk bezi ve çamaşır suyuna uzanan yelpazede üretim tesisleri bulunan P&G'nin Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı...

Türkiye'de toz deterjandan hazır çocuk bezi ve çamaşır suyuna uzanan yelpazede üretim tesisleri bulunan P&G'nin Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, Türkiye'de son 3 yılda yüzde 75 devalüasyon olduğunu, firma olarak bunun sadece üçte birini fiyatlara yansıttıklarını söyledi. Öncelikli hedeflerinin müşteri memnuniyeti olduğunu vurgulayan Turnaoğlu, işletme ve hammadde maliyetlerini minimize ederek zam yapmamaya çalıştıklarını ifade etti. Tankut Turnaoğlu, asgari ücret başta olmak üzere hammadde ve enerji maliyetlerindeki artışların belli bir süre sonra fiyatlara yansıyabileceğinin altını çizdi.

P&G Türkiye sürdürülebilirlik sonuçlarını 2. "Sürdürülebilir Gelişim Raporu'nun tanıtım toplantısında konuşan Başkan Turnaoğlu, "Sürdürülebilirlik vizyonunu yenileyen P&G Türkiye olarak, yeni vizyonu doğrultusunda hazırladığımız ikinci "Sürdürülebilir Gelişim Raporu'nu yayınladık. P&G Türkiye Sürdürülebilir Gelişim Raporu'nun 3 ana başlığı şöyle: Koruyoruz, Ortaklıklar Kuruyoruz, Öncülük Ediyoruz. P&G Türkiye, Kasım 2015 itibariyle üretim tesislerinde katı atık depolama alanlarına üretim kaynaklı "sıfır atık" gönderme hedefini gerçekleştirdi." dedi. Turnaoğlu, ardından şunları söyledi:

"Marka ve hizmetleriyle insanların gündelik hayatlarını iyileştirmeye odaklanan P&G, global vizyonu doğrultusunda, tüketicilerin günlük yaşamlarında anlamlı farklar yaratmak için çalışıyor. Sürdürülebilirlik çalışmalarını global 2020 hedefleri kapsamında yürüten P&G Türkiye, Gebze ve Şekerpınar üretim tesislerinde enerji tüketimi, toplam karbon salımı ve bertaraf edilen atık miktarı azaltılması konularında büyük mesafe katetti. P&G Türkiye, son dört yılda enerji tüketimini yüzde 17, toplam karbon salımını yüzde 13 ve bertaraf edilen atık miktarını yüzde 63 oranında azalttıp, Kasım 2015 itibariyle de, katı atık depolama alanlarına üretim kaynaklı "sıfır atık" gönderme hedefini gerçekleştirdi."

'Türkiye'de 3 yılda yüzde 75 devalüasyon oldu, fiyatlara üçte birini yansıttık'

'Türkiye'de 3 yılda yüzde 75 devalüasyon oldu, fiyatlara üçte birini yansıttık'

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim