• BIST 9524.59
  • Altın 2489.018
  • Dolar 32.5474
  • Euro 34.68
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Türkiye’de 2 Bin Osgb Var

Türkiye’de 2 Bin Osgb Var
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), işletmelerin iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini sağlayan Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri (OSGB) firmalarını...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), işletmelerin iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini sağlayan Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri (OSGB) firmalarını buluşturdu.

Türkiye ekonomisinin kalkınma hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüren BTSO, Bursa iş dünyasının taleplerini ve çözüm yollarını ilgili mercilere iletmeye devam ediyor. Makro projelerinin odak noktasını oluşturan meslek komitelerinden gelen her talebi değerlendiren BTSO, sektörlerin geleceğinin ve yol haritalarının şekillenmesine de liderlik ediyor. Son olarak iş sağlığı ve güvenliği noktasında önemli kuruluşlar olan OSGB'ler, BTSO ev sahipliğinde bir araya geldi. 39. Meslek Komitesi tarafından düzenlenen toplantıya, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, Meclis Üyeleri Erol Kılıç ve Davut Baykan, Komite Başkanı Metin Yurdakoş, komite üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, OSGB'lerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen, işletmelere iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini sağlayan özel kuruluşlar olduğunu söyledi. Türkiye'de yaklaşık 2 bin 100 bin OSGB'nin faaliyet gösterdiğini kaydeden Umutkan, bu rakamın Bursa'da 100'e yakın olduğunu belirtti. OSGB'lerin işçilerin sağlık ve çalışma ortamının gözetimi, eğitim, danışmanlık, bilgilendirme, ilk yardım, acil müdahale, istatistik gibi görevleri yerine getirmekle yükümlü olduğunu dile getiren Umutkan, iş kazalarına ilişkin rakamlar da paylaştı. Umutkan, dünya genelinde toplam gayri safi hasılanın yüzde 4'ünün iş kazalarıyla birlikte eridiğine dikkat çekerek, bu kazaların yüzde 98'inin insan kaynaklı ve önlenebilir olduğunu vurguladı.

MESLEK STANDARTLARINDA ÖNCÜ ROL ÜSTLENDİK

Şakir Umutkan, BTSO olarak iş güvenliği meselesini uyulması gereken bir mecburiyetten ziyade, çalışanların sağlığını ve güvenliğini destekleyen bir araç olarak gördüklerini söyledi. BUTGEM ve MESYEB gibi modelleri Bursa ekonomisine kazandırdıklarını anlatan Umutkan, "Ülkemizde mesleklerimizin standartlarını yükseltmek adına öncü bir rol üstlendik. Bu şekilde Bursa'da hem çalışanlarımızın niteliği gelişiyor, hem de iş sağlığı ve güvenliği konusunda sağlam zeminler oluşturuyoruz. 2014 yılında nitelikli işgücünü ve iş güvenliğini uluslararası standartlara taşımak için MESYEB'i hayata geçirdik. İnşallah önümüzdeki günlerde bu merkezimiz, 5 sektör 64 ayrı meslekte sınav ve belgelendirme hizmeti verebilecek konuma yükselecek" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim