• BIST 9735.84
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Türkiye, Yunanistan'ı konuk edecek

Türkiye, Yunanistan'ı konuk edecek
Cuma günü hazırlık maçında Katar'ı deplasmanda 2-1 mağlup eden A Milli Futbol Takımı, yarın komşu ülke Yunanistan ile tarihindeki 10. randevuya çıkacak.

Fransa'da yapılacak olan 2016 Avrupa Şampiyonası'nda gitmeyi garantileyen ay-yıldızlılar, yarın komşu ülke Yunanistan ile bir hazırlık maçı yapacak. Yunanistan ile tarihi boyunca 9 kez karşılaşan A Milli Takım bu maçlarda 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Bu mücadelelerde Yunanistan ağlarına 15 gol bırakan Milliler, kalesinde ise 5 gol gördü. 
Yunanistan Milli Takımı'nın teknik direktörlük koltuğunda ise tanıdık bir isim oturuyor. Bir dönem Galatasaray, Eskişehirspor ve Kardemir Karabükspor'u çalıştıran Alman teknik adam Michael Skibbe, Ekim ayının sonundan beri Yunanistan'ı çalıştırıyor.

EURO 2016'DA HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI

EURO 2016 Elemeleri F Grubun'da Yunanistan, Faroe Adaları, Finlandiya, Macaristan, Romanya ve Kuzey İrlanda bulunuyordu. Gruba kendi evinde Romanya'ya 1-0 mağlup olarak başlayan Yunanistan, daha sonra grupta hiç beklemediği yenilgiler ve beraberlikler aldı. Yunanistan F Grubu'nda sadece son maçta Macaristan'ı 4-3'lük skorla mağlup etmeyi başardı ve grubunun sonuncusu olarak tarihi bir hezimet yaşadı.

YUNANİSTAN'IN ZİRVEDEN DİBE VURUŞU

Portekiz'de yapılan 2004 Avrupa Şampiyonası'nda Alman teknik adam Otto Rehhagel yönetimindeki Yunanistan ortaya koyduğu oyun ve futbolcuların performansı ile tarihinin başarısını elde ederek Avrupa şampiyonu oldu. Bu başarının ardından Dünya futbolunun gözü Yunanistan'a çevrildi. Birçok futbolcu Yunanistan Ligi'inden Avrupa'nın önemli kulüplerine transfer oldu. Avusturya ve İsviçre'nin ev sahipliğini yaptığı 2008 Avrupa Şampiyonası'na yine iddialı bir şekilde başlayan Yunanistan, elemelerde Türkiye'nin de bulunduğu C Grubu'nda yer aldı. Yunan ekibi eleme gruplarını lider olarak tamamlasa da 2008 Avrupa Şampiyonası D Grubu'nda İspanya, Rusya ve İsveç'e yenilerek sırada yer aldı. Ukrayna ve Polonya'nın ortak olarak ev sahipliği yaptığı 2012 Avrupa Şampiyonası'nda ise Yunanistan çeyrek finalde Almanya'ya 4-2 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Bu sene ülkede yaşanan ekonomik kriz ve yaşanan olayların ardından milli takımda da büyük bir çöküş yaşandı.

2004'te büyük başarı yakalayarak Avrupa Şampiyonu olan Yunanistan, 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde büyük bir hezimet yaşadı. İstediği oyunu bir türlü ortaya koyamayan Yunan ekibi grubunda sonuncu olarak Avrupa hayallerine son verdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim