• BIST 9079.97
  • Altın 2321.837
  • Dolar 32.328
  • Euro 34.982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

'Türkiye yatırım bağlamında çok çekici bir piyasa'

'Türkiye yatırım bağlamında çok çekici bir piyasa'
AB-Türkiye Delegasyonu Enerji Bölüm Başkanı Gargya, "Türkiye yatırım bağlamında çok çekici bir piyasa. Enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji yatırımları için de aynı şey söz konusu." dedi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ticaret, Ekonomi, Tarım ve Enerji Bölüm Başkanı Balazs Gargya, "Türkiye yatırım bağlamında çok çekici bir piyasa. Enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji yatırımları için de aynı şey söz konusu." dedi.

Gargya, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından Ankara'da düzenlenen "AB Enerji Birliği Çerçevesinden Türkiye Enerji Güvenliği ve Yönetişim Risklerinin Değerlendirilmesi" konferansında yaptığı konuşmada, AB'nin dış kaynaklı enerjiye bağımlı bir birlik olduğunu belirterek, Türkiye'nin enerji konusundaki kararlarının, AB'nin politikalarına da etki ettiğini kaydetti. Bu nedenle AB ile Türkiye'nin enerji politikaları birbirine çok yakın olması gerektiğininin altını çizen Gargya, "AB ve Türkiye enerji alanında birlikte çalıştıklarında çok şey kazanabilir. Güney gaz koridorunu düşündüğümüz zaman bu tip projeler yeni ve orijinal enerji arzı sağlıyor. Hazar kaynakları Ortadoğu ve doğu Akdeniz kaynakları bunların başında geliyor." diye konuştu.

"TANAP bağlantıları güçlendirecek"

TANAP'ın aynı zamanda Türkiye'nin enerji ticaret merkezi olmasına da katkıda bulunacağını kaydeden Gargya, "Türkiye yatırım bağlamında çok çekici bir piyasa. Enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji yatırımları için de aynı şey söz konusu. Enerji piyasalarının birbiriyle bağlantılandırılması ve entegrasyonu konusunda çok büyük çalışmalar yapılabilir. AB ve Türkiye arasında daha iyi doğalgaz bağlantıları hepimizin çıkarına olacaktır. Aynı şekilde Türkiye'nin doğusundaki ülkelerle de bu tür bağlantılar güçlendirilmeli. TANAP ile bu bağlantılar güçlendirilecek." değerlendirmesinde bulundu.

AB ile Türkiye elektrik sistemleri arasındaki bağlantıların ise doğalgaza göre daha iyi bir durumda olduğunu vurgulayan Gargya, doğalgaz enterkoneksiyon altyapısının da kurulmasıyla piyasaların entegrasyonu ve iş dünyası için yeni fırsatlar doğacağını sözlerine ekledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim