• BIST 9558.03
  • Altın 2472.81
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.5985
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Gündemde bugün

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenecek Hak-İş Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katılacak.

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu Brüksel'de

- Türkiye-AB Zirvesi kapsamında Avrupa Parlamentosunda, AP Başkanı Martin Schulz ile görüşecek ve ortak basın toplantısına katılacak Davutoğlu, AB Konseyinde Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir araya gelecek, ardından Konsey Başkanı Donald Tusk, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve AP Başkanı Schulz ile dörtlü görüşme yapacak. 

- Başbakan Davutoğlu, Türkiye-AB Zirvesi'nin ardından liderlerle aile fotoğrafı çekimine katılacak, Tusk, Juncker ve Schulz ile ortak basın toplantısı düzenleyecek, NATO Ana Karargahı'nda Genel Sekreter Jens Stoltenberg ile bir araya gelecek ve düzenlenecek basın toplantısına katılacak.

- Başbakan Davutoğlu, AB Konseyinde Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir araya gelecek, ardından Konsey Başkanı Donald Tusk, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve AP Başkanı Schulz ile dörtlü görüşme yapacak.

- Davutoğlu, Türkiye-AB Zirvesi'nin ardından liderlerle aile fotoğrafı çekimine katılacak, Tusk, Juncker ve Schulz ile ortak basın toplantısı düzenleyecek, NATO Ana Karargahı'nda Genel Sekreter Jens Stoltenberg ile bir araya gelecek ve düzenlenecek basın toplantısına katılacak.

3- TBMM Genel Kurulunda, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

4- ABD, Rusya ve Uluslararası Suriye Destek Grubu ortakları arasında, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

5- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

6- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Tel Rıfat'ta, terör örgütü PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor. 

7- İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlik ile ilgili gelişmeler izleniyor. 

8- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

9- Mısır'daki Müslüman Kardeşler mürşidi Muhammed Bedii'nin de yargılandığı “İsmailiyye olayları” ile Muhammed Bedii ve beraberindeki 36 kişinin yargılandığı “Rabia operasyon odası” davalarının duruşmaları izlenecek.

10- Türkiye İstatistik Kurumu, 2015'e ilişkin "İstatistiklerle Kadın" bültenini yayımlayacak.

11- Spor Toto Süper Lig'de 24. haftanın son maçında Beşiktaş ile Eskişehirspor, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda karşı karşıya gelecek. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim