• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Gündemde bugün

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gine'de

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde tarafından Konakri Havalimanı'nda resmi törenle karşılanacak.

- Erdoğan'a, "Grand Croix" şeref madalyası takdim edilmesinin ardından iki lider baş başa görüşecek, ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- İş forumuna katılacak Erdoğan, Batı Afrika temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye hareket edecek.

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı ayrı ayrı kabul edecek. 

- Davutoğlu ve AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. 

- Başbakan Davutoğlu, TBMM çalışmalarına katılacak. 

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce'de bazı incelemelerde bulunacak, partisinin il yöneticileriyle toplantıda bir araya gelecek, muhtarlar ve fındık üreticileriyle buluşacak.

4- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, ABD'de, düşünce kuruluşu Alman Marshall Fonunun merkezinde konferans verecek. 

5- TBMM Genel Kurulunda, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile bağlı kurumların 2016 yılı bütçeleri görüşülecek.

6- ABD, Rusya ve Uluslararası Suriye Destek Grubu ortakları arasında, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

7-Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

8- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Tel Rıfat'ta, terör örgütü PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

9- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

10- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistiklerini duyuracak.

11- TÜİK, şubat ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıklayacak.

12- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçlarında Fenerbahçe-Amed Sportif Faaliyetler, Torku Konyaspor-Beşiktaş karşı karşıya gelecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim