• BIST 9530.47
  • Altın 2479.488
  • Dolar 32.4228
  • Euro 34.7158
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Gündemde bugün

1 - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Yönetim Kurulu üyelerini, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen'i ve Kuveyt Ulusal Meclis Başkanı Merzuk Ali el-Ganim’i, ayrı ayrı kabul edecek.

2-TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kuveyt Ulusal Meclis Başkanı Merzuk Ali el-Ganim ile görüşecek.

3- Başbakan Davutoğlu Ukrayna ziyareti

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun ev sahipliğinde Türk iş dünyasının temsilcileriyle koordinasyon toplantısında bir araya gelecek.

- Ukrayna Başbakanı Arseny Yatsenyuk ile baş başa görüşmenin ardından iki ülke arasındaki anlaşmaların imza törenine katılacak Davutoğlu, daha sonra heyetler arası görüşmelerde yer alacak.

- Yatsenyuk ile ortak basın toplantısı düzenleyecek Davutoğlu, onuruna verilecek öğle yemeğine katılacak. 

- Davutoğlu, Ukrayna Meclis Başkanı Vladimir Groysman ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile ayrı ayrı görüştükten sonra Türkiye'ye dönecek.

4- Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun, Suriye'deki çatışmaların durdurulması ve insani yardımların ulaştırılması kararı almasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

5- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

6- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Halep'in kuzeyindeki Tel Rıfat'ta muhaliflerle terör örgütü PYD arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

7- TÜİK, 2015 yılı kasım ayı İşgücü İstatistiklerini açıklayacak.

8- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Doğu Kampüsü Camisi açılışına katılacak, Isparta Tempo Park'ta din görevlileriyle bir araya gelecek.

9- Spor Toto Süper Lig'de 21. haftanın son maçında Trabzonspor ile Kayserispor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

10- Spor Toto Basketbol Ligi'nde 18. hafta, Darüşşafaka Doğuş-Muratbey Uşak Sportif, Banvit-Anadolu Efes müsabakalarıyla tamamlanacak.

11- Fenerbahçe ile Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımı arasında 16 Şubat Salı günü oynanacak UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçı öncesi her iki takımın teknik direktörleri Vitor Pereira ile Igor Cherevchenko, Ülker Stadı'nda ayrı ayrı basın toplantısı düzenleyecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim