• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Gündemde bugün

1-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mabeyn Köşkü'nde, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DİSK'in 15. Olağan Genel Kurulu'na katılacak.

3- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Öncüpınar Konteynerkenti'ni ziyaret ederek basına açıklama yapacak, AFAD'ın koordinasyonunda Yemen'e insani yardım götürecek Şefkat Gemisi'nin uğurlanması törenine katılacak.

4- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 52. Münih Güvenlik Konferansı'na iştirak edecek.

5- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve bağlı kurumları ile Ekonomi Bakanlığının 2016 yılı bütçeleri ele alınacak.

6- Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun, Suriye'deki çatışmaların durdurulması ve insani yardımların ulaştırılması kararı almasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

7-  Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

8-  Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu takip ediliyor.

9-  İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler ile Mescid-i Aksa'daki cuma namazı sonrası düzenlenecek protestolar takip ediliyor.

10- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

11- Yemen'de, hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

12- TÜİK, 2015 Aralık’a ilişkin Dış Ticaret ile Sanayi Ciro Endekslerini açıklayacak.

13- Basketbolda THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 7. hafta maçlarında Anadolu Efes, Yunanistan'ın Panathinaikos, Darüşşafaka Doğuş ise Rusya'nın Lokomotiv Kuban takımıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek.

14- Spor Toto Süper Lig'de 21. haftanın ilk maçında Fenerbahçe ile Kasımpaşa, Ülker Stadı'nda karşılaşacak. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim