• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Gündemde bugün

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile Dakar Havalimanı'nda görüşecek.

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Artuklu Üniversitesi'nde düzenlenecek Kardeşlik Buluşmaları Mardin Konferansı'na katılacak.

- Mardin Valiliği'ni ziyaret edecek olan Davutoğlu, İl Danışma Toplantısı'na katılacak, ardından kentteki temaslarını tamamlayarak Kazakistan'ın başkenti Astana'ya gidecek.

3- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Belçika'da, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis ile Uluslararası İşbirliği ve Kalkınmadan Sorumlu Komisyon Üyesi Neven Mimica ile görüşecek, Türk vatandaşları ve esnaf ile Brüksel Uluslararası Turizm Fuarı'ndaki Türk standlarını ziyaret edecek.

4- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler ile cuma namazı sonrası Batı Şeria'da ve Kudüs'te yapılacak protestolar izlenecek.

5- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum takip ediliyor.

6- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

7- Yemen'de, hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

8- Mısır'da cuma namazı sonrası darbe karşıtları tarafından düzenlenecek protestolar izlenecek.

9- Suudi Arabistan'ın, uluslararası koalisyon ile beraber DAEŞ'e yönelik yapılacak muhtemel kara operasyonuna katılmaya hazır olduğunu açıklamasının yankıları takip ediliyor.

10- TÜİK, 2015 yılı üçüncü çeyreğine ilişkin Hanehalkı Yurtiçi Turizm istatistiklerini açıklayacak.

11- Rusya ve Esed rejiminin saldırılarının ardından Halep'ten Türkiye sınırına doğru yaşanan göç hareketliliği ile ardından Halep'ten Türkiye sınırına kaçan Suriyelilerin Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki bekleyişine ilişkin gelişmeler izleniyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim