• BIST 9524.59
  • Altın 2530.149
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.6382
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Gündemde bugün

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekvador'da 

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa tarafından resmi törenle karşılanacak, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından anlaşmalar imzalanacak.

- Erdoğan ve Correa'nın düzenleyeceği ortak basın toplantısının ardından resmi öğle yemeğine geçilecek. 

- Yüksek Eğitim Enstitüsünde konuşacak Erdoğan, Ekvator çizgisini de ziyaret edecek. 

2- Anayasa Mutabakat Komisyonu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında ilk toplantısını yapacak.

3- Başbakan Davutoğlu, İngiltere'de 

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Suriye'yi ve Bölgeyi Destekleme" Londra Konferansı açılış oturumuna katılacak. 

- Davutoğlu, Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmet el-Cabir el-Sabah, Birleşik Krallık Başkanı David Cameron ve Norveç Başbakanı Erna Solberg ile görüşecek. 

- Verilecek öğle yemeğinin ardından Davutoğlu, basın toplantısı düzenleyecek. 

- Davutoğlu, Türkiye-Almanya-Avusturya-Hollanda-Yunanistan-AB Konseyi görüşmesine ve İngiltere-Türkiye-Almanya-Kuveyt-Lübnan-Norveç-Ürdün-BM ortak basın toplantısına katıldıktan sonra Mardin'e hareket edecek.

4 - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit Üsteğmen Uğur Taşçı'nın Sarıyer'de yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulunacak, vefat eden iş adamı İbrahim Arıkan için Zincirlikuyu Camisi'nde kılınacak cenaze namazına katılacak.

5- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Belçika'da Avrupa Türk Demokratlar Birliği Brüksel Temsilciliği'nin düzenleyeceği toplantıya katılacak.

6- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

7- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum takip ediliyor.

8- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

9- Yemen'de, hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

11- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Güneydoğu'da terörden mağdur olan vatandaşlar, Bayırbucak Türkmenleri ile Suriye ve Iraklı mülteciler için başlatılacak "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" adlı yardım kampanyasıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

12- Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 6. haftasında Darüşşafaka Doğuş, Sırbistan'ın Kızılyıldız Telekom takımını konuk edecek.

13- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek final rövanş maçında Beşiktaş, deplasmanda İtalya'nın Umana Reyer takımıyla karşılaşacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim