• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Gündemde bugün

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Peru'da

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lima Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek ve kendisine şehrin altın anahtarının sunulması törenine katılacak. 

- Erdoğan, Peru Devlet Başkanı Ollanta Humala ile İş Formu'na katılacak, San Ignacio de Loyola Üniversitesindeki fahri doktora takdim törenine iştirak edecek.

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, parti genel merkezinde düzenlenecek Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı ile Vilayetler Evi'nde Doğu ve Güneydoğu illerinin mülki ve idari amirleriyle yapılacak toplantıya katılacak.

- Davutoğlu, Esenboğa Havalimanı'nda düzenleyeceği basın toplantısının ardından İngiltere'nin başkenti Londra'ya gidecek.

3- CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

4- HDP Eş Genel Başkanlarından Selahattin Demirtaş, Mardin Büyükşehir Belediyesini ziyaretinin ardından Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenleyecek; Figen Yüksekdağ ise parti genel merkezinde DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ile görüşecek.

5- Suriye'deki krize siyasi çözüm bulmak amacıyla Birleşmiş Milletler öncülüğünde başlatılan Cenevre görüşmeleri ile ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

7- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum takip ediliyor.

8- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

9- TÜİK, ocak ayına ilişkin enflasyon verilerini açıklayacak.

10- Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nda Bayern Münih-Banvit ve CAI Zaragoza-Galatasaray Odeabank maçları oynanacak.

11- Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda Türk Telekom-Telenet Oostende ve Södertalje Kings-Royal Halı Gaziantep karşılaşmaları yapılacak.

12- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde UMMC Ekaterinburg-Abdullah Gül Üniversitesi, Fenerbahçe-Beretta Famila ve Perfumerias Avenida-Galatasaray maçları 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim