• BIST 9798.66
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Gündemde bugün

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suudi Arabistan'da.

- Davutoğlu, Suudi yatırımcılar grubunu kabul edecek, Kral Selman bin Abdulaziz tarafından onuruna verilecek öğle yemeğine katılacak, heyetlerarası görüşmeden sonra Veliaht Vekili ve Savunma Bakanı Prens Muhammed bin Selman'ı kabul edecek ve Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr ile görüşecek.

- Suud basınının temsilcileriyle bir araya gelecek Başbakan Davutoğlu, daha sonra Ankara'ya hareket edecek.

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'da, Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir'le çalışma kahvaltısında bir araya gelecek ve basınla buluşacak.

- Sivil toplum kuruluşları temsilcileri, inanç ve kanaat önderleriyle görüşecek Kılıçdaroğlu, Almanya Sosyal Demokrat Partisi Hristiyan Demokrat Birliği ve Yeşiller Partisinin eyalet ve federal parlamento üyesi milletvekilleri ile Wuppertal ve Essen belediye başkanlarıyla da öğle yemeğinde bir araya gelecek ve "Nazım Hikmet 114 Yaşında" programına katılacak.

3- Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde başlatılan Suriye barış görüşmeleri kapsamında muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (HNC), BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile bir araya gelecek. 

4- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

5- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum takip ediliyor.

6- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

7- Yemen'de, hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler izleniyor.

8- Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Sivas Belediyespor-Çaykur Rizespor, Bursaspor-Amed Sportif Faaliyetler, Torku Konyaspor-Antalyaspor, Bucaspor-Beşiktaş ve Galatasaray-Gaziantepspor maçları yapılacak.

9- Teniste sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ta tek erkekler finalinde Sırp Novak Djokovic ile Büyük Britanyalı Andy Murray karşı karşıya gelecek. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim