• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Gündemde bugün

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da, Türkiye Anayasa Platformunca düzenlenen "Yeni Anayasa İçin Hep Birlikte" temalı programa katılacak.

- Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Ekvador Büyükelçisi Roberto Betancourt Ruales, Sri Lanka Büyükelçisi Pakeer Mohideen Amza, El Salvador'un Türkiye'ye Akredite Büyükelçisi Jose Atilio Benitez Parada, ayrı ayrı güven mektubu takdim edecek.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul edecek.

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde Sayıştay Başkanı Recai Akyel ve Askeri Yargıtay Başkanı Tuğamiral Ahmet Zeki Liman'ı ayrı ayrı kabul edecek.

- TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile Çankaya Köşkü'nde yemekte bir araya gelecek Davutoğlu, Cidde'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyecek. 

3- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Fransa Ulusal Meclisinde konuşacak. 

4- TBMM'den

- Genel Kurul'da, çalışan anne adaylarına yeni haklar getiren kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Vakıflar Genel Müdürlüğü, TİKA, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, AFAD, Atatürk Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, TDK, TTK, Atatürk Araştırma Merkezi ve Atatürk Kültür Merkezi ile Hazine Müsteşarlığı, BDDK ve SPK'nın bütçeleri görüşülecek.

5- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’yi kabul edecek.

6- Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi Elysee Sarayı'nda kabul edecek, iki lider, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

7- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

8- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki başkent Şam'ın kuzeybatısındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum takip ediliyor.

9- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

10- TÜİK, ocak ayına yönelik Ekonomik Güven Endeksi ile 2015’e ilişkin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçlarını açıklayacak. 

11- Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu 5. haftası 3 maçla başlayacak.

- Fenerbahçe, Hırvatistan'ın Cedevita takımını Ülker Sports Arena'da konuk edecek.

12- Basketbol Kadınlar FIBA Avrupa Kupası çeyrek final ilk maçında Beşiktaş ile İtalya'nın Umana Reyer takımı, BJK Akatlar Spor 
Salonu'nda karşılaşacak.

13- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası gruplarında 6. ve son hafta, 6 maçla tamamlanacak.

- A Grubu'nda Medipol Başakşehir-Amed Sportif Faaliyetler, B Grubu'nda Büyükçekmece Tepecikspor-Boluspor ve Eskişehirspor-Bursaspor, C Grubu'nda Beşiktaş-Sivas Belediyespor, D Grubu'nda Çaykur Rizespor-Mersin İdmanyurdu, E Grubu'nda da Karşıyaka-Akhisar Belediyespor karşı karşıya gelecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim