• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Gündemde bugün

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanlığı Sofrası programına katılacak. 

2- Başbakan Davutoğlu Davos'ta 

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dünya Ekonomik Forumu kapsamında, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un tarafından Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ''Dünya İnsani Zirvesi'' konusunda farkındalığı artırmak için verilecek üst düzeyli kahvaltı programına katılacak.

- Davutoğlu, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Fransa Başbakanı Manuel Valls ve Kazakistan Başbakanı Karim Masimov ile ayrı ayrı görüşecek, ''Türkiye'nin Küresel Rolü" genel oturumundaki konuşmasının ardından basın toplantısı düzenleyecek. 

- Yatırımcılarla bir araya gelecek Davutoğlu, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansının katkılarıyla WEF Kıdemli Danışmanı Cüneyd Zapsu tarafından verilecek akşam yemeğinde bulunacak.

(Davos) (Fotoğraflı-Görüntülü) 

3- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan'ın annesinin cenaze töreni ile Ünye Ormek açılışına katılacak, Ordu ve 19 Eylül Gazeteciler cemiyetlerini ziyaret edecek.

4- TBMM'den

- Genel Kurul'da, çalışan anne adaylarına yeni haklar getiren kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

- Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesine ilişkin kanun tasarısı görüşülecek.

5- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistiklerini açıklayacak.

6- TÜİK Başkanı Birol Aydemir basın toplantısı düzenleyecek.

7- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası gruplarında 5. hafta, 5 maçla tamamlanacak.

- A Grubu'nda Amed Sportif Faaliyetler-Bandırmaspor ve Şanlıurfaspor-Medipol Başakşehir, B Grubu'nda Boluspor-Eskişehirspor, H Grubu'nda ise Giresunspor-Antalyaspor ve Fenerbahçe-Tuzlaspor karşı karşıya gelecek.

8- Basketbolda THY Avrupa Ligi Top 16 turu 4. haftası 4 maçla başlayacak.

- E Grubu'nda Anadolu Efes, deplasmanda Hırvatistan'ın Cedevita Zagreb takımıyla karşılaşacak.

9- Basketbolda FIBA Erkekler Avrupa Kupası son 32 turu Q Grubu 4. hafta maçında Türk Telekom, deplasmanda Polonya temsilcisi Slask ile karşılaşacak.

10- Voleybolda Avrupa mesaisi

- Erkekler DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi 5. haftasında B Grubu'nda Ziraat Bankası, Almanya'nın Friedrichshafen takımını konuk edecek, D Grubu'nda Halkbank, Avusturya deplasmanında Hypo Tirol ile karşı karşıya gelecek.

- Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi E Grubu 5. hafta maçında Fenerbahçe Grundig, Azerbaycan'ın Telekom Bakü takımına konuk olacak.

- Kadınlar Challenge Kupası 3. tur ilk maçında İmperial Hastanesi İdmanocağı, deplasmanda İsviçre temsilcisi Franches-Montagnes ile karşı karşıya gelecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim