• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Gündemde bugün

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı kabul edecek ve 19. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşacak.

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Davos'ta.
- Davutoğlu, Dünya Ekonomik Forumu'nda "İnsani Yükümlülük: Küresel, Bölgesel ve Sektörel Yaklaşımlar" oturumuna katılacak.

- Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile bir araya gelecek Davutoğlu, Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremasinghe ile baş başa görüşme gerçekleştirecek.

3- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak. 

4- TBMM Genel Kurul'da, çalışan anne adaylarına yeni haklar getiren kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

5- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor. 

6- İsrail'in "saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla sokak ortasında öldürdüğü Filistinlilerle ilgili hukuki tartışma ve ölümler dolayısıyla uluslararası toplumdan gelen tepkiler izleniyor.

7- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki başkent Şam'ın kuzeybatısındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum takip ediliyor. 

8- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

9- Diyala'da, Sünnilere ait camilere düzenlenen saldırılar ve Iraklı Sünni vatandaşların bölgeden göç etmeleri için aldıkları tehditlere ilişkin gelişmeler takip ediliyor. 

10- Bağdat'ta düzenlenecek İslam Ülkeleri Parlamentolararası konferansı izleniyor.

11- Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping’in Ortadoğu turu kapsamında Kahire’ye yapacağı ziyareti takip ediliyor.

12- Yemen'de hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor. 

13- Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen’deki yürütülen operasyonlar izleniyor. 

14- TÜİK, aralık ayına ilişkin Yurtdışı Üretici Fiyat Endeksi'ni açıklayacak.

15- Ziraat Türkiye Kupası gruplarında 5. hafta, yapılacak 7 maçla devam edecek. Sivas Belediyespor-1461 Trabzon, Mersin İdmanyurdu-Aydınspor 1923, Bucaspor-Çaykur Rizespor, Bursaspor-Büyükçekmece Tepecikspor, Trabzonspor-Nazilli Belediyespor, Kardemir karabükspor-Beşiktaş ve Adanaspor-Gaziantepspor maçları oynanacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim