• BIST 9713.32
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 28 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Gündemde bugün

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde, Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Fayez Al-Sarraj ile yemekte bir araya gelecek, ardından Bakanlar Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek.

2-  Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Orta Vadeli Programı (2016-2018)" açıklayacak. Toplantıya, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın yanı sıra kamu kuruluşlarının üst düzey yöneticileri de katılacak.

3- 8. Büyükelçiler Konferansı

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin merkez teşkilatında ve dış temsilciliklerinde görevli büyükelçilerin katılımıyla Dışişleri Şehitliği'ni ve Anıtkabir'i ziyaret edecek.

- Çavuşoğlu ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, 8. Büyükelçiler Konferansı'nın resmi açılış törenine katılacak, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile ayrı ayrı görüşecek.

4- İran'daki Suudi Arabistan'a ait diplomatik misyonlara yapılan saldırılara ilişkin gelişmeler takip ediliyor. 

5- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

6- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki başkent Şam'ın kuzeybatısındaki Madaya beldesindeki insani durum takip ediliyor.

7- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

8- Yemen'de hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

9- Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen’deki yürütülen operasyonlar izleniyor.

10- Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi ve İhvan Hareketi mensuplarının da aralarında bulunduğu 49 kişinin yargılandığı Albay Vail Tahun suikastı davasının duruşması takip ediliyor.

11- TÜİK, 2015 yılı kasım ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini yayımlayacak.

12- Hazine Müsteşarlığı, 2015 yılı aralık ayı Merkezi Yönetim İç Borç Verilerini açıklayacak.

13- FIFA tarafından sezonun en iyi futbolcusuna verilen Altın Top ödülünün sahibi İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenecek gala töreninde açıklanacak.

14- Futbolda Ziraat Türkiye gruplarında 3. hafta 6 maçla tamamlanacak.

-A Grubu'nda Şanlıurfaspor-Amed Sportif Faaliyetler, B Grubu'nda Büyükçekmece Tepecikspor-Eskişehirspor, H Grubu'nda da Antalyaspor-Tuzlaspor karşı karşıya gelecek. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim