• BIST 9645.02
  • Altın 2404.431
  • Dolar 32.595
  • Euro 34.7912
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Gündemde bugün

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret edecek, ardından raylı sistem açılışı ve 72 adet tramvayın hizmete alımı dolayısıyla Mevlana Meydanı'nda gerçekleştirilecek törene katılacak. 

- Erdoğan, Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı ziyaretleri sonrasında, Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Hz. Mevlana'nın 742. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'ne ve tören öncesinde misafirlere Dedeman Otel'de verilecek akşam yemeğine iştirak edecek.

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hz. Mevlana'nın 742. Vuslat Yıldönümü dolayısıyla Mevlana Müzesi'ni ve türbesini ziyaret edecek. 

- Kılıçdaroğlu, İstanbul'un 16 Mart 1920'de işgalini Ankara'da bulunan Mustafa Kemal'e ileten Telgrafçı Hamdi Bey'in (Ahmet Hamdi Martonaltı) Musalla Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaretinin ardından, Hz. Mevlana'nın torunları "Çelebi ailesi" ile Nov Otel'de görüşecek. 

3- Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleriyle kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya gelecek.

4- İçişleri Bakanı Efkan Ala, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

5- TBMM Genel Kurulu'nda 2016 Yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek. 

6- İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

7- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rus uçaklarının saldırıları takip ediliyor.

8- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

9- Yemenli yetkililer ile Husiler arasında, İsviçre'nin Cenevre şehrinde başlayan diyalog görüşmeleri ve 7 günlük ateşkes kararına ilişkin gelişmeler ile ülkedeki çatışmalar takip ediliyor. 

10- Mısır'ın dört bölgesinde 13 milletvekilliği için yapılan seçimlerin sonucu açıklanacak. 

11- Futbolda, Ziraat Türkiye Kupası ilk hafta mücadelesi, 4 maçla tamamlanacak. 

- 1461 Trabzon-Sivas Belediyespor, Karşıyaka-Kastamonuspor 1966, Beşiktaş-Kardemir Karabükspor, Galatasaray-Akhisar Belediyespor karşılaşmaları yapılacak.

12- THY Avrupa Ligi 10. haftasında Fenerbahçe, Rusya'nın Khimki, Darüşşafaka Doğuş ise İsrail'in Maccabi Fox takımlarıyla karşılaşacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim