• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Gündemde bugün..

1- G20 Liderler Zirvesi.

- Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen G20 liderler zirvesi, Antalya'da başlıyor.

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, B20 ve L20'nin bazı G20 liderleriyle yapılacak "Büyüme ve İstihdam İçin Daha Kapsamlı Bir Çerçeve" başlıklı ana oturumun açılış konuşmasını yapacak.

- Erdoğan, zirveye katılan liderleri Regnum Otel'de karşılayacak, aile fotoğrafı çekiminin ardından "Kalkınma ve İklim Değişikliği" başlıklı çalışma yemeğine geçilecek.

- Zirveye katılan liderler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde "Kapsayıcı Büyüme: Küresel ekonomi, büyüme stratejileri, işsizlik ve yatırım stratejileri" başlıklı açılış oturumu ve "Küresel Sınamalar: Terörizm ve mülteci krizi" başlıklı akşam yemeğinde bir araya gelecek. 

3- Erdoğan, zirve kapsamında ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de aralarında bulunduğu bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

4- Başbakan Ahmet Davutoğlu, G20 Liderler Zirvesi kapsamında, Regnum Hotel'de Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz el-Suud, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile görüşecek.

- Davutoğlu'nun, ev sahipliğinde aynı otelde G20 Zirvesi Resepsiyonu verilecek. 

5- Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk ile AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Mun basın toplantısı düzenleyecek. 

6- Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Küresel KOBİ Finansmanı Forumu'nun tanıtımı amacıyla düzenlenecek toplantıya katılacak.

7- Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, konuk ülke dışişleri bakanları ile öğle yemeğinde bir araya gelecek.

8- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, B20 ve W20 ortak etkinliğinde Mülteci Kadınlar Paneli'nin açılış konuşmasını yapacak, zirveye katılacak devlet ve hükümet başkanlarının eşleri onuruna akşam yemeği verecek. 

9 - Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, TBMM Başkanvekili Naci Bostancı ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, KKTC'nin 32. kuruluş yıl dönümü kutlamalarına katılacak.

10- Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen terör saldırılarıyla ilgili gelişmeler ediliyor.  

- Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ana muhalefetteki Cumhuriyetçiler Partisi lideri Nicolas Sarkozy ile görüşecek.

- Saldırılarda hayatını kaybedenler için Notre Dame kilisesinde ayin düzenlenecek.

11- Filistin'in Gazze, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın birçok kentinde İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

12- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

13- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

14- Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin kamuoyunda "Port Said olayları" olarak bilinen davanın Port Said Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan duruşması takip edilecek.

15- Vodafone 37. İstanbul Maratonu koşulacak.

- Organizasyon kapsamında maraton, 15 ve 10 kilometre koşularla, halk yürüyüşü gerçekleştirilecek.

16- A Milli Futbol Takımı, Yunanistan ile oynayacağı özel maçın hazırlıklarını TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla sürdürecek. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim