• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Gündemde bugün..


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı kabul edecek. (11.00-12.00-Ankara)

POLİTİKA

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Topkapı Sarayı’nda 2014 yılı kültür ve sanat ödül törenine katılacak ve AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda milletvekilleri ile toplanacak. (14.00 / 19.00 - İstanbul)

- CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), seçim sonrası ilk toplantısını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapacak. (12.00-Ankara)


EKONOMİ

- TÜİK, Ekim ayı (enflasyon) Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi ile Tüketici Fiyat Endeksini açıklayacak. (10.00-Ankara) 


DÜNYA

- Fransa Cumhurbaşkanı François Holland, Çin Başbakanı Li Keqiang ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile görüşecek.(Pekin)

- İran Adalet Bakanı Mustafa Purmuhammedi, Rusya ile karşılıklı hukuki ve adli alanlarda bazı anlaşmalar imzalamak üzere Moskova'yı ziyaret edecek. (Moskova)

- Kazakistan Cumhurbaşkanı NursultanNazarbayev,İngiltere ve İrlanda’ya resmi ziyarette bulunacak. (Londra) 

- Mısır’ın Şarm El Şeyh kentinden St.Petersburg’a dönüşü sırasında Sina Yarımadası’nda düşen Rus havayolu şirketi Kogalımavia’ya ait Airbus A-321 tipi yolcu uçağı ile ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Kahire-Moskova)

- Rusya’nın Suriye’de düzenlediği hava operasyonlarına ilişkin gelişmeler izleniyor. (Moskova )


GÜNCEL

- Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve emniyet mensupları, yakınlarıyla açık görüşte bir araya gelecek. (09.00) İstanbul

- İpek Medya Grubu'na el konulması ile ilgili gelişmeler takip ediliyor. (10.00 - İstanbul)

- TÜRSAB Yeniden Platformu Başkanı Firuz Bağlıkaya ve platform üyeleri Bursa’da seyahat acentesi temsilcileriyle bir araya geliyor. (19.00-Bursa)

- Expo 2015 Mobilya ve Dekorasyon Fuarı kapılarını açıyor. (14.00-Bursa)

- Aile Hekimleri Derneklerine bağlı il dernekleri, eş zamanlı olarak kendi illerinde, Aydın’da Dr. Bilgin Çiftçi’nin devlet memurluğundan uzaklaştırılması kararını kınayan basın açıklaması yapacak (12.30) 

- Hayatını kaybeden tiyatro eleştirmeni ve gazeteci Üstün Akmen, Harbiye Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'ndaki törenin ardından öğle vakti Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek. (10.30 - İstanbul)


SPOR

- Şampiyonlar Ligi C Grubu 4. Maçında Benfica ile Galatasaray, Portekiz’in Lizbon şehrinde karşı karşıya gelecek. Grubun diğer maçında ise Astana ile Atletico Madrid, Kazakistan’da Astena Arena’da karşılaşacak. (22.45/17.00-Portekiz/Kazakistan)

- UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden temsilcilerimiz Beşiktaş ile Fenerbahçe, Lokomotiv Moskova ve Ajax ile yapacakları maçların hazırlıklarına devam edecekler. (17.00/11.00-İstanbul)

- Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka Doğuş, ilk kez mücadele ettiği Euroleague’te maçlarını oynayacağı salonun tanıtımı için basın turu düzenleyecek. (12.00-İstanbul) 

- Bursaspor haftasonu karşılaşacağı Beşiktaş maçı hazırlıklarını Özlüce Tesisleri'nde sürdürecek. (11.00)

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim