• BIST 9474.29
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Gündemde bugün..

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele 12. Taraflar Konferansı'na katılacak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden bazı kanaat önderlerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek.

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Resmi Konutu'nda, Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ile görüşecek. 

- Davutoğlu, partisinin Van mitinginde vatandaşlara seslenecek, Valiliği ziyaret edecek.

- Nur Tatar Spor Salonu'nun açılışını yapacak Davutoğlu, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu üyeleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle ayrı ayrı bir araya gelecek.

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Defne, Kırıkhan, Belen, İskenderun, Payas, Dörtyol ve Erzin ilçelerini ziyaret edecek, Defne Uğur Mumcu Alanı'nda partililere seslenecek.

4- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, Valilik ziyaretinde bulunacak, Bakanlığının il müdürlüğü hizmet binası, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi ile Suşehri Sosyal Hizmet Merkezi temel atma törenlerine katılacak.

- Gürcan, çocuk evlerinde koruma ve bakım altında bulunan çocukların "Oyun Oyun İçinde" tiyatro gösterisini izleyecek, İstasyon Caddesi'nde temaslarda bulunacak.

5- AB Bakanı Beril Dedeoğlu, Belçika'da, Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu AB Komisyonu Üyesi Johannes Hahn ve AB Komisyonu Bütçe ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Kristalina Georgieva ile görüşecek. 

- Dedeoğlu, Avrupa Parlamentosu Türkiye’nin Dostları Grubu üyeleriyle yemekli çalışma toplantısına katılacak, Ekonomik ve Mali İşler ile Vergilendirme ve Gümrük Birliğinden Sorumlu AB Komisyonu Üyesi Pierre Moscovici ile bir araya gelecek.

6- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Motor Mükemmeliyet Merkezi'nin imza törenine, Çayırova TEM Otoyolu OSB Köprülü Kavşağı'nın temel atma törenine ve Gebze Olimpik Yüzme Havuzu ile Kocaeli Kültür Koleji'nin açılışlarına katılacak.

7- Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ile gerçekleştireceği başbaşa görüşmenin ardından, heyetlerarası toplantıya katılacak. 

8- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bosna Hersek'te, Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek üçlü iş forumuna katılacak. 

- Zeybekci, Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdiç ve Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç ile ayrı ayrı görüşecek, iş adamlarıyla bir araya gelecek. 

9- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Atakum Gençlik Merkezi açılışına katılacak, "Sağlıklı Beslenme ve Spor Panayırı" etkinliğinde bulunacak, Bafra'da seçim çalışmalarını sürdürecek.

10- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, BM Çölleşme İle Mücadele Genel Kurulu Taraflar Konferansı Yüksek Düzeyli Oturumu Toplantısı açılış töreninde konuşacak. 

11- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulunun açılış törenine katılacak.

- Avcı, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret edecek, açılışlarda bulunacak.

12- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Atatürk Kültür Merkezi'nde Anadolu Jet Bursa-Samsun seferi tanıtım toplantısına katılacak, Yıldırım ilçesinde Karapınar Endüstri Meslek Lisesinin açılışını gerçekleştirecek. 

13- TÜİK, eylül ayına ilişkin yurt dışı üretici fiyat endeksi verilerini açıklayacak

14- UEFA Şampiyonlar Ligi 3. hafta mücadelesi, 8 maçla başlayacak.

- Ligde, BATE-Barcelona, Bayer Leverkusen-Roma, Arsenal-Bayern Münih, Dinamo Zagreb-Olympiakos, Porto-Maccabi Tel Aviv, Dinamo Kiev-Chelsea, Zenit-Olympique Lyon ve Valencia-Gent maçları yapılacak.

(Borisov/Leverkusen/Londra/Zagreb/Porto/Kiev/St. Petersburg/Valencia/21.45) (Fotoğraflı)

15- Galatasaray-Benfica UEFA Şampiyonlar Ligi maçına doğru

- Benfica, son antrenmanını Türk Telekom Arena'da yapacak.

- Benfica Teknik Direktörü Rui Vitoria ve Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Türk Telekom Arena'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Galatasaray, Benfica maçının hazırlıklarını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim