• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Gündemde bugün..

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Sarayı'nda, İstanbul Yeni Havalimanı Proje Finansmanı İmza Töreni'ne, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Muhtarlar Toplantısına katılacak.

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Samsun'un Çarşamba, Tekkeköy, İlkadım, Atakum, Bafra ve Havza ilçelerini ziyaret edecek, vatandaşlarla bir araya gelecek.

3- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, Osmancık Belediyesini ziyaret edecek. Bakan Gürcan, kadınlarla düzenleyeceği toplantının ardından, Valilik, Çorum Belediyesi Velipaşa Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, Kamile-Hacı Ahmet Akdağ Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Alaca Belediye Başkanlığına ziyarette bulunacak.

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dilovası TOKİ Konutları ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tramvay hattı temel atma törenlerine katılacak. Bakan Işık, Gebze Ticaret Odası ve KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifika dağıtım töreninde yer alacak.

5- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Mirko Sarovic ve Sırbistan Ticaret, Turizm ve Telekomüniskasyon Bakanı Rasim Ljajic ile birlikte Üçlü Ticaret Komitesi toplantısına katılacak. Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic ile görüşecek olan Zeybekçi, Sırbistan'daki Çaçanska Bankası'nı satın alan Halk Bankası'nın şube açılışına katılacak. Zeybekçi daha sonra Sırbistan Ekonomi Bakanı Zeljko Sertic ile bir araya gelecek. 

6- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, olimpik yüzme havuzu açılışı ile İlkadım Gençlik Merkezi temel atma törenine katılacak.

7- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, TKDK'nın "IPARD l Yatırımlarının Sözleşme İmzalama Töreni ve IPARD II Tanıtım Toplantısı"na katılacak, TJK Hipoterapi Merkezi'ni ziyaret edecek, "DSİ Kral Kızı-Dicle Cazibe Sulaması 2. Kısım Şebeke Yapımı Temel Atma Töreni"ne iştirak edecek, Diyarbakır Havalimanı Yeni Terminal Binası'nda incelemelerde bulunacak. 

8- Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, Dilucu Gümrük Kapısı'nın açılış törenine iştirak edecek.

9- Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Ömer Kalyoncu, Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren ve Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ile ayrı ayrı görüşecek.

- Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği'ni ziyaret edecek olan Bakan Topçu, Büyük Han, Selimiye Camisi, Lokmacı Barikatı’nı gezecek, Girne'deki eski yat limanını ve Girne Kalesi'ni ziyaret edecek. Topçu daha sonra KKTC Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu'nun, onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.

10- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valilik ve AK Parti il başkanlıklarını ziyaret edecek, toplu temel atma ve açılış törenlerine iştirak edecek. 

11- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Karşıyaka'da Çiğli Devlet Hastanesinin açılış törenine katılacak.

- Osmangazi'deki Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenecek Avrupa Tarihi Kentler Genel Kurul Toplantısına iştirak edecek olan Bakan Müezzinoğlu, Osmangazi Belediyesi Kimsesizler Evi'nin açılışını yapacak, Bursa Büyükşehir Belediyesinin yeni hizmet binasının açılış töreninde bulunacak.

12- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Antalya II. Aşama (Meydan-Havaalanı-Expo) Raylı Sistem İnşaatı Temel Atma Töreni ve Antalya-Alanya Köprülü Kavşaklar Açılış Programı'na katılacak. 

13- Filistin'in Gazze, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın birçok kentinde İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

14- Mısır'da parlamento seçimlerinin 2. gününde oy verme işlemi ve yaşanan gelişmeler izleniyor.

15- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

- Rusya'nın Suriye'deki bazı noktalara yönelik hava saldırılarına ilişkin gelişmeler izleniyor.

16- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

17- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler izleniyor.

18- Spor Toto Süper Lig'de 8. hafta, oynanacak 2 maçla tamamlanacak. Osmanlıspor ile Medipol Başakşehir, Mersin İdmanyurdu ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim