• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Gündemde bugün..

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, AB Komisyon Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ve AB Göç, İçişleri ve Vatandaşlık Komiseri Dimitris Avramopulos, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu ile Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El-Cubeyir'i ayrı ayrı kabul edecek.

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Resmi Konut'ta, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, Çankaya Köşkü'nde ise Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyir ile bir araya gelecek.

- Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı birlikte kabul edecek.

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜSİAD'ın "Siyasi Parti Liderleri ile Buluşma" toplantılarının konuğu olacak, azınlık cemaatlerinin ruhani liderleriyle görüşecek. 

4- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak.

5- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İlbank Macunköy Sosyal Tesisleri'nde, "Ekolojik Kentsel Tasarım Ödül Töreni"ne katılacak. 

6- HDP Merkez Yürütme Kurulu, Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın başkanlığında toplanacak. 

7- Filistin'in Gazze, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın birçok kentinde İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

8- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları ile Rusya'nın Suriye'deki bazı noktalara hava saldırısı düzenlemesine ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

9- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

10- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

11- Mısır'da aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de bulunduğu İhvan mensuplarının yargılandığı ve kamuoyunda "Rabia Operasyonlar Birimi" olarak bilinen davanın temyiz duruşması takip edilecek.

12- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistiklerini açıklayacak.

13- TÜİK, temmuz ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini açıklayacak.

14- Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları hakkındaki açıklamaları nedeniyle İsviçre'de ceza alması konusunda verilen ve bu ülke tarafından temyize götürülen ihlal kararına ilişkin nihai hükmünü açıklayacak.

15- Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Fuat Oktay, İsviçre'de düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi Küresel İstişareleri Toplantısı'na katılacak.

16- Basketbolda THY Avrupa Ligi, oynanacak 6 maçla başlayacak. Pınar Karşıyaka, İspanya'nın Barcelona Lassa, Darüşşafaka Doğuş ise İtalya'nın Dinamo Sassari takımlarını konuk edecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim