• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Gündemde bugün..

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Ortadoğu stratejik düşünce kuruluşlarının temsilcilerini, Kudüs eski Başmüftüsü ve Yüksek İslam Konseyi Başkanı İkrime Sabri ile beraberindeki heyeti ve Malta Başbakanı Joseph Muscat’ı ayrı ayrı kabul edecek.

2-  "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" buluşması...

- TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, Türk-İş, TİSK, HAK-İŞ, TBB, TESK, TÜRMOB, TÜRKONFED, TEMAD ve TZOB'un aralarında bulunduğu 200'den fazla STK, sendika ve meslek örgütleri Sıhhiye Meydanı'nda "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyüşü için buluşacak. 

- Sıhhiye'den Ulus istikametine gerçekleştirilecek "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyüşü Birinci Meclis'te sona erecek. 

3- Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, AA Editör Masası'na konuk olacak.

4- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idam edilişlerinin 54. yılında Topkapı Anıt Mezar'da düzenlenecek anma programına katılacak. 

5- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünü ve Şehitlik'i ziyaret edecek. Öğle yemeğinde şehit aileleri, gaziler ve koruyucu aileler ile buluşacak olan Gürcan, bir şehit ailesi ile İnsuyu Çocuk Evi'ne ziyaret gerçekleştirecek.

6- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kimya Sektörü Çalıştayı'na katılacak.

7- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bulgaristan Sağlık Bakanı Dr. Petar Moskov ve beraberindeki heyeti kabul edecek, heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

8- Mısır’da seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin "Katar adına casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması yapılacak. 

9- İsrail askerlerinin Yahudi yerleşimciler eşliğinde Mescid-i Aksa'ya girişi ve ardından Filistinlilere müdahalesi ile yaşanan olaylara ilişkin gelişmeler izleniyor.

10- UEFA Avrupa Ligi gruplarında 2015-2016 sezonunun ilk haftasında 12 grupta toplam 24 maç oynanacak.

- A Grubu'nda yer alan Fenerbahçe, Norveç temsilcisi Molde'yi ağırlarken, H Grubu'nda bulunan Beşiktaş, Arnavutluk'un Skenderbeu takımına misafir olacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim