• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Gündemde bugün..

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve TRT Genel Müdürü Şenol Göka'yı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek.

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iş adamlarıyla bir araya gelerek CHP'nin sorunlara yaklaşımı ve çözümlerine ilişkin düşüncelerini açıklayacak.

3- Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis Lefkoşa'daki ara bölgede bir araya gelecek.

4- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor. 

5- Irak'ın başkenti Bağdat'ta 18 Türk işçinin kaçırılmasıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

6- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

7- Mısır’da seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin "Katar adına casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması görülecek. 

8- İsrail askerlerinin Yahudi yerleşimciler eşliğinde Mescid-i Aksa'ya girişi ve ardından Filistinlilere müdahalesi ile yaşanan olaylara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

9- TÜİK, ağustos ayı Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi ile temmuz ayına ilişkin süt ve süt ürünleri ile kümes hayvancılığı üretimi istatistiklerini açıklayacak.

10- TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, Türk-İş, TİSK, TBB, HAK-İŞ, TESK, TÜRMOB ve TZOB "terör" konusunda ortak basın toplantısı düzenleyecek.

11- Spor Toto Süper Lig'de 4. hafta Kayserispor-Trabzonspor maçıyla tamamlanacak.

12- Galatasaray'ın, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda İspanya'nın Atletico Madrid takımıyla yapacağı maç öncesinde Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, Türk Telekom Arena'da basın toplantısı düzenleyecek. Sarı-kırmızılılar, Atletico Madrid maçını hazırlıklarını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

13- Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, Türk Telekom Arena'da basın toplantısı düzenleyecek. İspanyol ekibi basın toplantısının ardından aynı statta çalışacak. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim