• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Gündemde bugün..

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul edecek ve 10. Muhtarlar Toplantısı'na katılacak.

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçici Bakanlar Kurulu'nu oluşturmak için yürüttüğü çalışmalar takip ediliyor.

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türk Tasarım Danışma Konseyi 12. Toplantısında bulunacak.

4- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kargı Kızılırmak Hidroelektrik Santrali'nin açılış törenine katılacak.

5- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Zafer Haftası kutlamalarına katılacak, "Zafer Haftası müjdeleri"ni açıklayacak.

6- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında "sağlık tesislerinin ortak kullanımı ve kurumlararası işbirliği yapılması"na ilişkin protokolün imza töreninde yer alacak.

7- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin İl Eş Başkanları Toplantısına katılacak, İsveç Sosyal Demokrat Parti ve Olof Palme Merkezi heyetleri ile görüşecek.

8- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

9- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

10- Yemen'deki çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

11- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Kremlin Sarayı'nda görüşecek.

12- Kamuoyunda "4,5G" olarak bilinen IMT-Advanced Yetkilendirme İhalesi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu toplantı salonunda yapılacak.

13- Dünya Atletizm Şampiyonası Çin'de devam ediyor.

- Şampiyonanın dördüncü gününde Türk sporculardan Ali Kaya erkekler 5 bin metre, Kıvılcım Kaya kadınlar çekiç atma elemelerinde, Ramil Guluyev erkekler 200 metre yarı finalinde, Özlem Kaya kadınlar 3 bin metre su engelli finalinde yarışacak.

14- UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında APOEL-Astana, Partizan-BATE, Bayer Leverkusen-Lazio, Club Brugge-Manchester United ve CSKA Moskova-Sporting Lizbon maçları oynanacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim