• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Gündemde bugün

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da TCG Salihreis Gemisi'nde Deniz Kurdu-2015 Tatbikatı'nı Seçkin Gözlemci Günü faaliyetleri çerçevesinde izleyecek.

- Antalya toplu açılış törenine katılacak Erdoğan, valiliği, belediye başkanlığını ve 3. Piyade Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret edecek.

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Tiran'da Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Parlamenter Asamblesi (GDAÜ PA) toplantısına katıldıktan sonra yurda dönecek.

3-  AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hatip Çayı'nda düzenlenecek Ankara Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi Açılış Töreni'ne katılacak, AK Parti'nin Karabük mitinginde bulunacak ve valiliği ziyaret edecek.

- Davutoğlu, AK Parti'nin Sakarya ve Kocaeli mitinglerine katılacak, bu illerin valiliklerini ziyaret edecek, İzmir STK temsilcileriyle bir araya gelecek.

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Yalova ve Bursa mitinglerinde konuşacak.

5- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince Kırşehir Cacabey Meydanı ve Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinglerde halka hitap edecek.

6- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor. 

7- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor. 

8- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor. 

9- Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 24 kişinin "yargıya hakaret" suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek. 

10- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, yeniden başlayan müzakereler çerçevesinde, Lefkoşa Surlariçi'nde bir araya gelecek, hem Kuzey Kıbrıs'ta hem de Güney Kıbrıs'ta gezinti yapacak. 

11- Yüksek Seçim Kurulunda, radyo ve televizyonda konuşma yapmak için başvuran siyasi partilerin yayın zaman ve sıraları, ad çekme usulüyle belirlenecek.

12- Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Kasımpaşa-Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, Torku Konyaspor-Çaykur Rizespor, Trabzonspor-Balıkesirspor karşılaşmaları oynanacak.

13- Galatasaray Kulübünün olağan seçimli genel kurulu, Galatasaray Lisesi'nin Tevfik Fikret Salonu'nda yapılacak. 

14- Türkiye Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi 2. maçlarında, Türk Telekom-Anadolu Efes, Trabzonspor Medical Park-Darüşşafaka Doğuş karşı karşıya gelecek.  

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim