• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Gündemde bugün..

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Bosna Hersek'te

- Erdoğan, başkent Saraybosna'da, Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyeleri tarafından resmi törenle karşılanacak. Konsey üyeleriyle gerçekleştireceği baş başa ve heyetler arası toplantının ardından Erdoğan ve konsey üyeleri ortak basın toplantısı düzenleyecek. 

- Temsilciler ve Halklar Meclisi Başkanlık Divanı Üyeleri ile de görüşecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu Başkanı Denis Zvizdiç ve yardımcıları ile bir araya gelecek. Erdoğan, Zvizdiç ve yardımcıları Türk iş adamlarının katılımıyla gerçekleştirilecek öğle yemeğine ve Ziraat Bankası kredisinin kullanımına ilişkin imza törenine katılacak. 

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen İsa Bey İshakoviç Hamamı’nın ve TİKA tarafından restore edilen Hünkar Cami’sinin açılış törenlerine iştirak edecek ve Kovaçi Şehit Mezarlığı'nda Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret edecek. 

- Erdoğan, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyeleri tarafından onuruna verilecek resmi akşam yemeğinin ardından Ankara'ya hareket edecek.

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Kongre Merkezi'nde şehit yakınları ve gaziler için düzenlenecek iş kurası törenine, AK Parti genel merkezinde AK Parti Genişletilmiş İl ve Belediye Başkanları Toplantısı'na katılacak.

- Davutoğlu, Çorum Valiliğini ziyaretinin ardından partisince düzenlenecek mitingde halka seslenecek. 

- Yozgat Valiliğini ziyaret edecek Davutoğlu, AK Parti'nin mitingine katılacak.

- Davutoğlu, başkentte Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının açılış törenine, ardından Büyükşehir Belediyesi ANKA Park ses ve ışık gösterisine katılacak.

 3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Giresun ve Ordu'da düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek.

4- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Düzce, Sakarya ve Kocaeli mitinglerinde halka hitap edecek. 

5- HDP'de, Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş, partisince Kahramanmaraş ve Malatya'da düzenlenecek mitinglerde konuşacak. Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ ise Van'da seçim çalışmaları yapacak. 

6- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler izleniyor. 

7- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

8- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

9- Mısır'da İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve 104 kişinin yargılandığı "İsmailiyye olayları" davasının görülmesine devam edilecek. 

10- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını, TÜİK, nisan ayına ilişkin Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksini açıklayacak.   

11- Türkiye Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçlarında Darüşşafaka Doğuş ile Trabzonspor Medical Park, Anadolu Efes ile Türk Telekom karşı karşıya gelecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim