• BIST 9524.59
  • Altın 2524.253
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.6057
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırıkkale Belediyesi'ni ziyaret edecek, Nur Cami ve Külliyesi Açılış Töreni'ne katılacak, valiliği ziyaret edecek, daha sonra Kırıkkale Toplu Açılış Töreni'nde bulunacak.

- Erdoğan, Erzincan Valiliği'ni ziyaret edecek, ardından Cumhuriyet Meydanı'ndan düzenlenen Toplu Açılış Töreni'ne katılacak.

- 3. Ordu Komutanlığı'nı ziyaret edecek Erdoğan, daha sonra Kızılay Erzincan Mineralli Su İşletmesi Açılış Töreni'ne iştirak edecek.

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Afyonkarahisar Valiliği'ni ziyaret edecek ve AK Parti'nin Afyonkarahisar mitingine katılacak.

- AK Parti'nin Bilecik mitinginde konuşacak Davutoğlu, valiliği de ziyaret edecek.

- Davutoğlu, Eskişehir Valiliği'ni ziyaret edecek ve AK Parti'nin Eskişehir mitingine katılacak.

3- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile beraberindeki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Ankara'da bulunan temsilci gençleri, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ve Belediye Çocuk Meclisi üyelerini kabul edecek. 

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Müftülük ve Demokrasi Meydanlarında düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek.

5- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Valiliği, Büyükşehir Belediyesini, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Eruslu Camisi,  Fadıloğlu İmam Hatip Ortaokulu, Şehreküstü Konakları ve Sokak Sağlıklaştırma Projelerinin açılışları ile Miraç Kandili mevlit programına katılacak.

6- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Durağan Seçim Bürosunu ziyaret edecek ve vatandaşlara seslenecek. Boyabat'ta iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek olan Kurtulmuş, Boyabat Belediyesi Kültür Merkezi Temel Atma Törenine iştirak edecek. Kurtulmuş, vatandaşlara hitap ederek, "Sevgi Yürüyüşü"ne katılacak, AK Parti il binası önünde konuşma yapacak, 

- Kurtulmuş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları ve kanaat önderleriyle akşam yemeğinde bir araya gelecek.

7- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Vilayet ve Cumhuriyet Meydanlarında düzenlenecek mitinglerde konuşacak.

8- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Özay Gönlüm Meydanı'nda düzenlenen mitingte konuşma yapacak.  

9- Kıbrıs müzakereleri kapsamında KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, ara bölgedeki BM İyi Niyet Misyonu Ofisi'nde bir araya gelecek. 

- Cumhurbaşkanı Akıncı, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ı kabul edecek.

10- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor. 

11- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor. 

12- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor. 

13- İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında "Yahudi devletinin" kuruluşunu ilan etmesi ve zorunlu göçe tabi tutulmalarını anlatan Nekbe (Büyük Felaket) Günü, çeşitli etkinliklerle anılacak. 

14- TÜİK, Şubat ayı işgücü istatistiklerini açıklayacak

15- Basketbolda Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük kupası olan THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final organizasyonu, CSKA Moskova-Olympiakos, Real Madrid-Fenerbahçe Ülker maçlarıyla, İspanya'da başlıyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim